Tööstustoodangu maht püsis veebruaris mullusel tasemel

BNS
Copy
Tööstus
Tööstus Foto: Caro / Oberhaeuser / Caro / Oberhaeuser

Tööstusettevõtted tootsid tänavu veebruaris sama palju kui eelmise aasta samal kuul, seejuures suurenes toodang töötlevas tööstuses, kuid vähenes energeetikas ja mäetööstuses.

Töötlevas tööstuses toodeti 2019. aasta veebruariga võrreldes 6 protsenti rohkem. Vähem toodeti võrreldes eelneva aastaga arvuteid ja elektroonikaseadmeid ning metalltooteid, teatas statistikaamet.

Suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas keemiatoodete ja elektriseadmete valmistamine, kõige märkimisväärsema panuse toodangu suurenemisse andis toiduainetööstus.

Kogu töötleva tööstuse toodangust 69 protsenti müüdi välisturule, ekspordi osa müügist oli suurim elektroonika- ja farmaatsiatööstuses. Korrigeerimata andmete alusel kasvas võrreldes eelmise aastaga toodangu müük ekspordiks 1 protsendi võrra, siseturule müük aga vähenes 6 protsendi võrra. 

Sesoonselt korrigeeritud andmete alusel toodeti veebruaris võrreldes jaanuariga tööstuses kokku 9 protsenti rohkem ja töötlevas tööstuses 8 protsenti rohkem toodangut.

Energeetika valdkonnas vähenes võrreldes 2019. aasta veebruariga elektri tootmine 48 protsenti ja soojuse tootmine 8 protsenti. Elektrienergia vähenemise põhjuseks on nagu ka eelmisel aastal süsihappegaasi kõrge hind, mistõttu on põlevkivielektrit kallis toota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles