Müügi eesmärgil imporditud kaitsevahenditele ei kehti maksuvabastused (1)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
02.04.2020 Tallinn. Hiinast jõudis transpordilennukiga Tallinna lennujaama 2,6 miljonit isikukaitsevahendit.
02.04.2020 Tallinn. Hiinast jõudis transpordilennukiga Tallinna lennujaama 2,6 miljonit isikukaitsevahendit. Foto: Madis Veltman

Riigi poolt või nimel imporditud kaitsevahenditele kehtib alates 3. aprillist ajutine tolli- ja käibemaksuvabastus. See ei laiene aga eraettevõtete ja -isikute tellimustele. 

Maksu- ja tolliamet juhib tähelepanu, et ajutine tolli- ja käibemaksuvabastus kolmandatest riikidest imporditud meditsiiniiniseadmetele ja kaitsevahenditele kehtib kaupadele, mis imporditakse riigiasutuste ja avaliku sektori asutuste poolt või nimel. Ja sedagi vaid juhul, kui imporditakse kaupu, mis on otseselt seotud koroonaviiruse tõkestamisega. Tolli- ja käibemaksuvabastus ei kehti meditsiiniseadmetele ja kaitsevahenditele, mis imporditakse eraisikute või eraettevõtete poolt isiklikuks kasutamiseks või müümiseks.

Euroopa Komisjon võttis maksuvabastuse otsuse vastu 3. aprillil, et aidata liikmesriikidel võidelda koroonaviiruse vastu. Ajutine tolli- ja käibemaksuvabastus hõlmab maske, kaitsevahendeid, testikomplekte, hingamisaparaate ja muid meditsiiniseadmeid. Meede kehtib esialgu 6 kuud ja seda on võimalik täiendavalt pikendada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles