Eesti Õliühing tahab tanklates ravimeid müüma hakata (1)

PM Majandus
Copy
Olerexi tankla koos poega.
Olerexi tankla koos poega. Foto: Olerex

Eesti Õliühing saatis teisipäeval sotsiaalministrile ja ravimiametile pöördumise, milles pakub välja võimaluse alustada käsimüügiravimite müügiga ööpäevaringselt avatud tanklakauplustes. 

«Meie ettevõtted opereerivad kokku üle 130 ööpäevaringselt avatud tanklapoega, mis asuvad kõikides Eesti piirkondades. Tänases olukorras, kus on vaja tagada nii enim kasutatud käsimüügiravimite kättesaadavus kui ka inimeste sotsiaalne distantseerumine, annab tanklavõrk hea võimaluse suurendada märkimisväärselt Eesti inimestele esmaste ravimite kättesaadavust igal ajahetkel,» selgitas Õliühingu tegevjuht Mart Raamat pöördumise põhimõtet.

«Väga paljud ELi liikmesriigid on võimaldanud käsimüügiravimite müüki väljaspool apteeke ning leiame, et tänu hajutatud geograafilisele paiknemisele ning ööpäevaringsele lahtiolekule aitaksid tanklapoed märkimisväärselt kaasa käsimüügiravimite kättesaadavuse kasvule üle kogu Eesti. Loomulikult on tähtis müügiohutus ning seetõttu võivad ravimid meie nägemuses kättesaadavad olla ainult letimüügi kaudu,» selgitas Raamat Õliühingu ettepaneku sisu.

«Samuti pole vähetähtis märkida, et vajaduse tekkides saab tanklates käsimüügiravimite müügi korraldada täielikult kontaktivabalt, paljud tänased apteegid seda kahjuks hetkel ei saa võimaldada. Seetõttu loodame, et saame koheselt alustada aktiivset koostööd riigiga, et tänases olukorras apteekide kasvanud koormusele leevendust pakkuda,» selgitas Raamat lisaks.

Sarnase ettepanekuga tuli 2019. aasta novembris välja ka Eesti Kaupmeeste ühing, kes pakkus välja käsimüügiravimite müügi tavakauplustes. «Suuresti toetame Kaupmeeste Liidu ettepanekuid ning näeme, et müügil võiks olla piiratud sortiment väikestes pakendites ravimeid ning kliendil võiks olla võimalus osta ainult teatud koguses tooteid. Nimekirja müügiks sobivatest toodetest peaks aga koostama ravimiamet,» leidis Raamat. 

Eesti Õliühing ühendab 13 kütusesektoriga seotud ettevõtet, kellest viiel – Alexela, Circle K, Olerex, Terminal Oil ja Saare Kütus – on ka tanklate juures kauplus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles