Tallinki uue reisilaeva MyStar ehituse algust tähistati videosilla kaudu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki laeva MyStar ehituse alustamise tseremoonia Rauma laevatehases
Tallinki laeva MyStar ehituse alustamise tseremoonia Rauma laevatehases Foto: Rauma Marine Construction videoülekande ekraanipilt
  • Tallinki uue laeva metallilõikamistseremoonia peeti videosilla kaudu

Tallinki uue reisilaeva MyStar ehituse algust tähistav pidulik metallilõikamistseremoonia Rauma Marine tehases korraldati eriolukorra tõttu internetiülekande teel. 

Traditsiooniliselt tähistatakse uue laeva ehituse algust piduliku kiilu maha panekuga, tänapäevaste raudlaevade ajastul on see asendatud esimese terasplaadi töötlemise alustamisega. Eriolukorra tõttu ei olnud Rauma laevatehasel võimalik Tallinki uue laeva esimese terasplaadi lõikamise juurde kutsuda külalisi, kuid tseremoonia siiski toimus. 

«Tahtsime seda tähtsat päeva siiski traditsiooniliselt tähistada,» kinnitas Rauma Marine Constructions juhatuse esimees Jürki Heinimaa videosilla vahendusel. 

Jyrki Heinimaa videosilla vahendusel
Jyrki Heinimaa videosilla vahendusel Foto: Rauma Marine videoülekanne

Jyrki Heinimaa ütles oma tseremooniakõnes, et leping uue laeva ehitamiseks sõlmiti 2019. aasta märtsis. «Laev tuleb 212 meetrit pikk ning võtab pardale 3000 inimest. Autosid võetakse peale 1900 meetrit, aluse ehitamiseks kulub 14 000 tonni terast,» ütles Heinimaa. Pärast Heinimaa ja Nõgene sõnavõtte märgiti ära laeva esimene detail ning lõikepink lülitati sisse. Laev peaks valmima 2020. aastaks. 

Tallinki juht Paavo Nõgene ei näinud midagi vastuolulist selles, et uue 250 miljonit eurot maksva laeva ehitust alustatakse ajal, mil kogu maailm on majanduskriisi algusfaasis. «Tulevikku tuleb ka täna edasi ehitada. Tallink ei ole riigilt küsinud tagastamatut abi. On suur vahe, kas oodatakse tagastamatut abi või laenu,» kommenteeris Nõgene. Ta lisas, et laevaehituse jätkumine on oluline ka töökohtade seisukohast, projektiga saavad Soome ja Eesti töötajad tööd 1500 inimtööaasta ulatuses. «Töökohtade säilitamine on täna väga oluline nii meile, kui meie partneritele,» kinnitas Nõgene. 

Kriisis lõppemist on vara ennustada

Paavo Nõgene möönis, et kriisi lõppemise aega ei oska hetkel veel keegi ennustada, ning on vara veel konkreetsest plaanidest rääkida ja ennustusi teha. «Kriisist väljumise plaaniga tegeleme juba täna, kuid hetkel veel olukord igapäevaselt muutub. Sõltume kõikide meie tegevusriikide valitsuste otsustest,» täpsustas Nõgene. Ta keeldus börsireeglitele ja kahe ettevõtte vahelisele ärisaladusele viidates spekuleerima, mis võiksid olla täna uue laeva ehitamisest loobumisega kaasnevad sanktsioonid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles