Fotod Aktsiisilangetusest jääb väheks: lõunanaabritel kütus Eestist 30 senti odavam (23)

Copy
Neste kütuse hinnad Riias laupäeval, 4. aprillil.
Neste kütuse hinnad Riias laupäeval, 4. aprillil. Foto: Lugeja foto

Postimehe lugeja saadetud fotodelt selgub, et Neste Riia tanklas saab diislikütust 29,2 senti odavamalt kui Tallinnas. BNSi iganädalasest hinnavõrdlusest selgub, et Riias ja Vilniuses langesid Circle K jaamades bensiinikütuste hinnad reedel nädalatagusega võrreldes vastavalt 5 ja 10 senti, kuid Tallinnas olid hinnad kivisse raiutud.

 

Tallinnas püsisid bensiinikütuste ja diislikütuse hinnad reedel möödunud nädala tasemel. Riias langesid bensiinikütuste hinnad nädalaga 5 sendi võrra, diislikütuse hind langes 7 sendi võrra. Vilniuses langesid bensiinikütuste hinnad eelmise reedega võrreldes 10 sendi võrra ja diislikütuse hind 3,4 sendi võrra.

Neste kütuse hinnad Tallinnas laupäeval, 4. aprillil.
Neste kütuse hinnad Tallinnas laupäeval, 4. aprillil. Foto: Lugeja foto

Baltimaade kalleimat kütust müüakse Tallinnas. 95-oktaanise bensiini hind oli reede keskpäeva seisuga Eesti pealinnas 1,249 eurot, mis oli 16,5 senti kallim kui Riias ja 30,4 senti kallim kui Vilniuses.

98 miles plus bensiini hind oli Tallinnas 1,299 eurot, mis oli Riia ja Vilniuse hindadest kallim vastavalt 15,5 senti ja 27,5 senti.

Tallinna diislikütuse hind oli 1,239 eurot ehk 24,5 senti enam kui Riias ning 33 senti enam kui Vilniuses.

Kuigi 1. maist peaks riigikogu heakskiidu korral Eestis kütuseaktsiis langema ning koos sellega diislikütuse hind 14,5 senti, nagu lubas rahandusminister Martin Helme, sulataks see Leedu hinnavahest ära vaid poole.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles