Tallinna lennujaamast saab ainult kahte sihtkohta (2)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv.
Tallinna lennujaam. Foto on illustreeriv. Foto: Kristian Kruuser

Tallinna lennujaamas, nagu ka kõigis teistes lennujaamades üle maailma, on elu väga vaikne. Liinilendudega saab lennata veel vaid kahte linna.

Koroonaviiruse leviku takistamiseks kehtestatud eriolukord halvas lennuliikluse kogu maailmas. Märtsikuu lõpuks oli reisiliiklus peaaegu peatatud ning Tallinna lennujaam teenindab peamiselt kauba-, otsingu- ja päästetööde, meditsiini ning eriolukorraga seotud lende.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on liinilendudest siiski veel võimalik kolm korda nädalas lennata Lufthansaga Frankfurti ja Belaviaga Minski. «Samas võib olukord lennuliikluses kiiresti muutuda, mistõttu soovitame jälgida lennuinfot Tallinna lennujaama kodulehelt,» Pärgmäe.

Pärgmäe sõnul jätkab lennujaam ka kauba-, otsingu- ja päästetööde, meditsiini ning eriolukorraga seotud lendude teenindamist. «Keerulisel ajal ei tohi me unustada abivajajaid ning praeguses kriisiolukorras on meie roll toetada lende, mis on vajalikud kriisi üleelamiseks, nagu näiteks lennud isikukaitsevahendite transportimiseks,» rääkis Pärgmäe. 

Lennuoperatsioonide arv hakkas langema märtsi teisest nädalast ja kuu lõpuks lakkas reisimine peaaegu täielikult, langetades lendude arvu 90 protsenti. Kui eelmisel aastal samal ajal teenindas lennujaam nädalas keskmiselt 600-700 lendu, siis märtsi viimasel nädalal oli neid alles jäänud veidi üle poolesaja, pühapäeval ja esmaspäeval (29. ja 30. märtsil) ei toimunud ühtegi liinilendu. 

Reisijate arv vähenes märtsis 55 protsenti, kokku läbis Tallinna lennujaama eelmisel kuul kokku üle 103 000 reisija. Aasta algusest on reisijate arv võrreldes eelmise aastaga vähenenud 16 protsenti. Märgatav langus toimus märtsis ka postivedudes, mille kogused vähenesid mullusega võrreldes pea 47 protsenti. Samas kasvas viiendiku võrra rahvusvaheliste kaubalendude (DHL, TNT, UPS) maht, mis moodustab enamuse lennukauba vedudest.

Lendude vähenemise tõttu on muutnud reisiterminali lahtiolekuajad. Reisiterminal avatakse kaks tundi enne esimese lennu saabumist või väljumist, kuid mitte hiljem kui kell 8. Terminal suletakse peale viimaste saabuvate või väljuvate reisijate lahkumist terminalist kuid mitte varem kui 20. Öösel on reisiterminal reisijatele suletud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles