Ehitussektor saab lisaeelarvest 145 miljonit eurot

BNS
Copy
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas
Majandus- ja taristuminister Taavi Aas Foto: Tairo Lutter

Valitsus kinnitas neljapäeval lisaeelarve, mis sisaldab ka ehitusettevõtetele mõeldud abipaketti majanduslanguses vee peal püsimiseks, riik otsustas eraldada ehitussektorile 145 miljonit eurot.

«Ehitussektor on oluline ja suure tööhõivega majandusvedur, mis aitab ka paljusid teisi sektoreid mõõnast välja. Seetõttu on riigipoolsed investeeringud hoonetesse ja rajatistesse praegu eriti olulised, et saaksime anda majanduslanguses sektorile kindlust juurde,» ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas pressiteates.

«Töö ehitusobjektidel peab esimesel võimalusel taastuma, et olukord turul saaks hakata stabiliseeruma. Aktiivse ehitussektori positiivne majandusmõju kandub edasi ligi veerandile ettevõtetele üle kogu Eesti,» lisas ta. 

Ehitussektorisse suunatavast rahast lõviosa, sada miljonit eurot, on planeeritud korter- ja väikeelamute püstitamise ja rekonstrueerimise kaasfinantseerimiseks. «Seda raha kasutame olemasolevate toetuste elluviimiseks ja täiendavate uute meetmete juurutamiseks, mis aitavad elamufondi uuendada,» märkis Aas.

Ministri sõnutsi tahab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium hoogustada ka ehitustehnoloogia arenguid. «Oleme praegu ette valmistamas tehaselise rekonstrueerimise pilootprojekti, millega tahame tuua rekonstrueerimisturule komplekssete tehaseliste lahenduste kasutamise,» lisas ta. «Ehitamise aja ja kulu vähendamise kõrval loome sellega ka potentsiaali nende uute lahenduste ekspordiks uutele turgudele.»

Lisaeelarvega suunatakse kohalikele omavalitsustele teedeehituseks 30 miljonit ning maanteeametile kümme miljonit eurot. Mahajäetud majade lammutamiseks eraldatakse viis miljonit eurot, mille võrra suureneb KredExi juba praegu olemasoleva hoonefondi lammutustoetuse eelarve.

Minister Aas lisas, et projektide ettevalmistusega tuleb alustada võimalikult vara ning need tuleks ellu viia kohe kui eriolukorrast tingitud takistused kaovad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles