Remedia piiritusetehas hakkas tootma käte desinfitseerijat SteriGel

Postimees
Copy
Desovahendit tuleb kasutada eesmärgipäraselt. Foto on illustratiivne.
Desovahendit tuleb kasutada eesmärgipäraselt. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Eesti piiritusetehas Remedia hakkab desinfitseerimisvahendite ajutise defitsiidi leevendamiseks tootma sanitaargeeli kätele nimega SteriGel.

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) soovitatud retseptil põhinevat SteriGeli hakatakse müüma Amber Distribution Estonia kaudu jaemüügikettidele ja avaliku sektori asutustele alates käesoleva nädala lõpust.

SteriGel on alkoholil põhinev steriliseerimisvahend, mis on müügil neljaliitristes kanistrites ja mida saab ümber valada väiksematesse mahutitesse. Käte steriliseerimisvahend on vedelal kujul ja sisaldab 70 protsenti alkoholi. Ehkki desinfitseerimisvahendi alkoholisisaldus on kõrge, pole see näidustatud seespidiseks tarvitamiseks tulenevalt selles sisalduvatest tehnilistest lisaelementidest.

Amber Distribution Estonia tegevjuht Moi Vatsar ütles: «Me pingutame, et kindlustada oma käte desinfitseerija SteriGel’i turule toomine võimalikult kiiresti, et aidata piirata ja vähendada koroonaviiruse levikut.»

Moi Vatsari sõnul alustas Amber Distribution Estonia SteriGel projekti koos kolleegidega Remedia piiritusetehasest nädalapäevad tagasi ja nüüd ollakse valmis alustama tootmist.

Remedia, mis on Amber Beverage Groupi osa, asutati erakapitalil põhineva ettevõttena pärast Eesti iseseisvuse taastamist. Aastal 1991 sai Remedia õiguse toota alkohoolseid jooke ja saavutas alkoholitootjate seas kolmanda koha Eesti turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles