Eesti Energia: põlevkivi varu jätkub mitmeks kuuks

BNS
Copy
Enefit Kaevanduste juht Andres Vainola.
Enefit Kaevanduste juht Andres Vainola. Foto: Erakogu

Enefit Kaevanduste juhi Andres Vainola sõnul ei ole vaja Estonia kaevanduse töö peatamise ajal muretseda elektri tootmise pärast, sest ladudesse on varutud poolteist miljonit tonni põlevkivi, mida jätkub mitmeks kuuks. 

Juhul kui tööde peatamine venib pikemaks, saab Vainola sõnul siiski taaskäivitada mõned kaevanduse tiivad ning töötada neis hajutatud vahetustes, et vähendada viirusesse nakatumise riski. Tööde jätkamiseks kaalub kaevandus hetkel mitmeid erinevaid variante, ütles Vainola BNS-ile. 

Kroonaviirusega nakatunud töötaja oli kaevanduse juhi sõnul juba alates 27. märtsist haiguslehel, kuid vahetult enne seda puutus ta teadaolevalt kokku 16 kaevanduse töötajaga, kes on nüüdseks kõik karantiinis ja neilt on võetud proovid, mille tulemused pole veel teada. 

Eesti Energia teatas neljapäeval, et ühel Estonia kaevanduse töötajal tuvastati koroonaviirus. Viiruse leviku tõkestamiseks sulgeb Eesti Energia allmaaprotsesside töö ja ligikaudu 800 kaevurit jäävad tööta. 

Eesti Energia tagab kaevanduse töötajatele hetkel palga säilimise vähemalt 70 protsendi ulatuses ning arutab töötukassa ja ametiühingutega võimalusi täiendavate meetmete kasutuselevõtuks, kui kaevanduse töö ajutine peatumine venib pikemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles