Protestid sundisid kuulsa spordirõivatootja loobuma plaanist katkestada rendi maksmine

Postimees
Copy
Adidase jalatsite karbid.
Adidase jalatsite karbid. Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Maailma teine spordirõivatootja Adidas teatas protestide mõjul, et siiski ei katkesta aprillis oma viirusepuhangu tõttu suletud poodide eest rendi maksmist, nagu oli välja kuulutanud.

Saksa spordirõivatootja Adidas oli teatanud, nagu ka mitu muud suurt jaemüüjat, et ei maksa aprillis koroonaviirusepuhangu tõttu suletud poodide eest renti.

Ettevõtte kodumaal puhkes selle peale poliitikute ja tarbijate protestitorm. Riigi rahandusminister Olaf Scholz ütles nädalavahetusel, et see on «ärritav, kui suured ettevõtted lihtsalt teatavad, et peatavad rendimaksed».

Nike’i järel spordirõivaturul teist kohta hoidev Adidas avaldas selle peale tänastes Saksa lehtedes vabandusreklaami, kus nimetas otsust veaks, kuid nentis, et koroonaviiruse puhangu mõju majandustegevusele on isegi Adidase-taolisele ettevõttele raske taluda.

Küsimusele, kas otsus rendimakseid mitte peatada kehtib ka mai kohta, vastas ettevõte ajalehele Financial Times, et loodab mais oma poed taas avada.

Adidas on loobunud kavast osta sel aastal tagasi miljardi euro eest oma aktsiaid ja rakendab Saksamaal valitsuse toetusmeedet, millega riik maksab osa sundpuhkusele saadetud töötajate palgast. Ettevõte on kärpinud oma juhatuse liikmete palka poole võrra.

Kuigi Adidase bilansis oli aastavahetusel 873 miljonit eurot sularaha, on ettevõte hoiatanud, et peab kõigist neist abinõudest hoolimata täiendavalt laenu võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles