Tallink koondab 130 hotellitöötajat (1)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tallink City hotell Tallinna kesklinnas.
Tallink City hotell Tallinna kesklinnas. Foto: Caro / Ramesh Amruth / Caro / Ramesh Amruth

Tallink Grupp teavitas täna töötukassat, et on algatanud kollektiivse töökohtade koondamise protsessi kontserni ettevõttes TLG Hotellid, ning teavitanud ettevõtete töötajaid koondamisplaanidest.

Koondamiste tõttu kaob TLG Hotellides umbes 130 töökohta Eestis ja Lätis. Lisaks on juhtkond kriitiliselt hinnanud grupi ülejäänud kaldapersonali vajadusi järgneva 6-12 kuu jooksul, ning üksikute ametikohtade koondamist on oodata ka teistes grupi ettevõtetes ja osakondades, mille ressursivajadused on muutunud olukorras tunduvalt vähenenud, teatas laevafirma.

Tallinki hotellidest on piiratud ulatuses avatud vaid Tallink Express hotell ning ettevõtte juhtide hinnangul võtab majutussektori taastumine pärast kriisi vähemalt aasta või poolteist, seega on ka hotellide ressursivajadused sel perioodil kindlasti väiksemad senisest.

«Oleme olukorras, kus pidime väga kiiresti ning samal ajal väga konstruktiivselt ja ettenägelikult hindama oma järgmise 6 kuu kuni aasta ressursivajadusi, teadmata hetkel täpselt, mida järgmised kuus kuud kuni aasta meile tegelikkuses toovad,» kommenteeris Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

«Tänase seisuga oleme me Tallink Grupis otsustanud vähendada töökohti valdkondades, kus meie tegevus on märgatavalt aeglustunud või täielikult peatunud. Osad koondatavatest ametikohtadest on vakantsed ning need jätame praegu täitmata, seega tegelik töötajate arvu vähenemine ei ole ulatuslik.»

«Jah, valitsus on loonud tööandjaid toetava meetme, mis on ettevõttele suureks abiks järgmise kahe kuu vältel ning me lootsime, et meetmed võimaldavad meil kõik töökohad säilitada. Oleme seda teinud enamuse töökohtade puhul ning koondamised ei puuduta hetkel Tallinki suurimat töötajate segmenti – meretöölisi. Peame aga vaatama kaugemale ette ning kuna turu taastumine võtab kaua aega, ei ole meil täna võimalik jätkata sama koosseisuga nagu enne kriisi,» lisas Nõgene. Tallink teeb kõik ka selleks, et neile töötajatele, kelle töökohad kaovad, pakkuda võimalusi oma tütarettevõtetes ja vabadel ametikohtadel, ütles Nõgene. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles