Peaminister: Kreeka poliitikud võiksid anda pool palgast viirusega võitlemiseks

BNS
Copy
Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis kutsus üles oma valitsust ning ka oma erakonda kuuluvaid parlamendiliikmeid loobuma poolest oma palgast.
Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis kutsus üles oma valitsust ning ka oma erakonda kuuluvaid parlamendiliikmeid loobuma poolest oma palgast. Foto: Tatiana Bolari via www.imago-images.de/imago images/ANE Edition/Scanpix Baltics

Kreeka peaminister Kyriákos Mitsotákis kutsus üles oma valitsust ning ka oma erakonda kuuluvaid parlamendiliikmeid loobuma poolest oma palgast ning annetama selle koroonaviirusega võitlemiseks.

Riigi president Katerina Sakellaropoulou, kes asus ametisse 13. märtsil, nõustus ettepanekuga kohe «rahanduslikult keeruka olukorra tõttu, millest riik end koroonaviiruse pandeemia tulemusel leiab».

«Terviseriski ees oleme kõik võrdses seisus,» ütles Mitsotákis oma esmaspäevases avalduses. «Ning sellevastases võitluses peavad kõik panustama vastavalt oma võimetele,» lisas ta.

«Meie riigi poliitilikud peavad olema solidaarsuse esireas,» ütles ta, kutsudes üles valitsuse ning oma Uue Demokraatia erakonna liikmeid maksma järgneva kahe kuu jooksul pool oma palgast Covid-19 pandeemiaga võitlemise erifondi.

Mitsotákis lisas, et «on veendunud, et teised erakonnad järgivad seda eeskuju.»

Riigi peamine opositsioonierakond, vasakpoolne Syriza ütles, et taoline makse peaks olema kohustuslik, mitte vabatahtlik, sest töötajatel, kes kaotasid poole oma palgast, pole olnud valikuid.

Kreekas, 11 miljoni suuruse rahvaarvuga riigis, on ametlikult 43 koroonaviirusest põhjustatud surmajuhtumit ning 1212 nakatunut.

Valitus võttis erimeetmed, et toetada tervishoiuteenuseid, ettevõtteid ja erasektori töötajaid, keda kriis tabanud on, meetmete suuruseks on 6,8 miljardit eurot, mis moodustab 3,5 protsenti riigi SKTst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles