KredEx on valmis täiendama kriisimeetmete tingimusi

Copy
Raha.
Raha. Foto: Mihkel Maripuu

KredEx on valmis vajadusel täiendama ettevõtetele mõeldud kriisimeetmete tingimusi.

KredExi juhi Lehar Küti sõnul oli eesmärk kriisimeetmetega välja tulla nii kiiresti kui võimalik, sest ettevõtjate jaoks on praeguses olukorras aeg kriitilise tähtsusega, edastas KredEx.

«Kui tavapäraselt on teenuste väljatöötamine pikalt kestev protsess, mille jooksul arutatakse tingimused läbi erinevate huvigruppidega, siis eriolukorras töötades oli KredExi prioriteet tulla välja nii kiiresti kui võimalik esmaste tingimustega, mida saab edaspidi vastavalt kujunevale olukorrale ja laekuvale tagasisidele täiendada,» sõnas Kütt.

Kütt märkis, et KredExini õudis Eesti Väike- ja Keskmiste Ettevõtjate Assotsiatsiooni tagasiside võimalikest kitsaskohtadest erakorraliste meetmete hetkel kehtivates tingimustes. «Oleme avatud konstruktiivsele tagasisidele ja valmis arvestama ettepanekutega, mis aitavad kaasa kriisimeetmete tulemuslikumale rakendamisele. Kutsume üles ka teisi ettevõtlusorganisatsioone meiega oma ettepanekuid jagama,» sõnas Kütt.

Teenused hakkavad ettevõtetele avanema järk-järgult. KredEx hakkab käibelaene, investeerimislaene ja suuremates summades laenukäendusi andma pärast seda, kui lisaeelarvega on eraldatud KredExile selleks vajalik kapital ning riigikogu on muutnud ettevõtluse toetamise ja laenude riikliku tagamise seadust. Väiksemas summas laenukäenduste andmisega alustati juba sel nädalal.

KredExi kriisimeetmete pakett on mõeldud nii väikese ja keskmise suurusega ettevõtetele kui ka suurettevõtetele, kelle raskused on otseselt või kaudselt tingitud koroonapuhangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles