Trump arutab Putiniga madalaid naftahindu

Copy
USA president Donald Trump ja Venemaa president Vladimir Putin.
USA president Donald Trump ja Venemaa president Vladimir Putin. Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

USA president Donald Trump ütles esmaspäeval, et arutab peagi oma Vene ametivenna Vladimir Putiniga kukkuvat naftahinda ja selle mõju Ühendriikide tootjatele.

«Üks teemasid, millest me räägime, on energeetika,» ütles Trump usutluses Fox Newsile. Ta lisas, et teeb telefonikõne väga varsti.

Maailma naftaturgu kimbutab Saudi Araabia ja Venemaa vahelise hinnasõja tõttu ülepakkumine. Trumpi sõnul on USA nafta- ja gaasisektor sellest tõsiselt haiget saanud.

USA West Texas Intermediate nafta hind püsib 20 dollari piirimail, Põhjamere Brenti hind on umbes 26 dollarit.

Saudi Araabia tõstab naftaeksporti

Saudi Araabia teatas keset eskaleeruvat hinnasõda Venemaaga esmaspäeval kavast tõsta naftaeksporti alates maist rekordilise 10,6 miljoni barrelini päevas.

«Kuningriik plaanib tõsta oma naftaeksporti 600 000 barreli võrra päevas alates maist, mis tõstab koguekspordi 10,6 miljoni barrelini päevas,» ütles riigi energiaministeeriumi ametnik.

See tähendab, et maailma suurim naftaeksportija, mis teatas järsust ekspordikasvust ka aprilli jaoks, lisab ületootmise ja madalate hindade taustal maailmaturule täiendavad vähemalt 3,6 miljonit barrelit naftat päevas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles