Ülemiste keskus sulgeb homsest ligi 200 kauplust (3)

Copy
Ülemiste keskus.
Ülemiste keskus. Foto: Madis Sinivee

Eestis kehtestatud eriolukorra tõttu on homsest suletud peaaegu kogu Ülemiste keskus oma rohkem kui 200 kaupluse ja söögikohaga. Avatuks jäävad toidu- ja lemmikloomakauplused, apteek, telekomiettevõtete esindused ja söögikohad, kus pakutakse kaasaostu võimalust.

Piirang kestab valitsuse esialgse plaani järgi vähemalt kaks nädalat, seejärel vaadatakse olukord uuesti üle.

Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits kinnitas, et nad on sulgemisteks valmis ning kõigil avatud pindadel tagatakse jätkuvalt terviseameti ohutusnõuded. «Kaubanduskeskuste sulgemise otsus oli juba tükk aega õhus ja ilmselgelt on neid, kes seda pooldavad, ja neid, kes mitte. Ka riigiti on kaubanduskeskuste regulatsioonid sel keerulisel ja raskel ajal erinevad. Loodan väga, et ranged meetmed kannavad vilja ja saame mõne nädala möödudes täheldada viiruse taandumist». 

Pärnits julgustab kõiki kaubanduskeskuse külastajaid kasutama keskuses olevaid desinfitseerimisvahendeid ja hoidma teiste inimestega vähemalt kahemeetrist vahet. «Palume tungivalt koroonaviirusele sarnaste haigussümptomitega keskust mitte külastada. Tervetel inimestel palume nende endi ja kõikide teiste külastajate huvides kasutada desinfitseerimisvõimalusi ja vähendada inimestevahelist kokkupuudet». Eakatel ning teistel Covid-19 riskigruppi kuuluvatel inimestel soovitab keskus teha vajalikke poeskäike hommikuti või võimalusel saata enda eest poodi pereliige, et olla kaitstum nakkuse eest.

Homsest saab Ülemiste keskusse sisse kahest kohast: Suur-Sõjamäe tänava poolsest uksest (jalakäijad) ja keskuse taga asuvast maa-alusest parklast (eelkõige autodega külastajad). Muud uksed ja parkimismaja on suletud. Külastajatele on suletud terve teine korrus, kuna kõik avatuks jäävad kauplused asuvad esimesel korrusel. Lemmikloomakauplused on avatud ja neisse pääseb eraldi sissepääsu kaudu.

Ülemiste keskuse skeem koos sissepääsude ja desinfitseerimisvõimalustega:

Eriolukorraga seotud uus keskuse majaplaan.
Eriolukorraga seotud uus keskuse majaplaan. Foto: Ülemiste keskus
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles