Koroonakriis lõi ärikinnisvara turu vankuma (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Rocca al Mare kaubanduskeskuse omanik on öelnud, et kui mõni pood tahab keskuses klientide puuduse tõttu uksed sulgeda, siis sanktsioone sellele ei järgne.
Rocca al Mare kaubanduskeskuse omanik on öelnud, et kui mõni pood tahab keskuses klientide puuduse tõttu uksed sulgeda, siis sanktsioone sellele ei järgne. Foto: Tairo Lutter

Koroonaviiruse tõttu tühjaks jäänud kaubanduskeskused, restoranid, büroopinnad avaldavad survet ärikinnisvara turule. Üürnikud tahavad müügitulu kokkukuivamise tõttu rendi pealt kokku hoida, kuid omanikel on kohustused panga ees.

Balti riikide ärikinnisvarasse investeeriva Eften Capitali juht Viljar Arakas ütles, et kõige raskemas seisus on praegu hotellid, mis seisavad tühjalt või on klientide puuduse tõttu suletud. Samuti on keerulises olukorras kaubanduskeskused, kus külastajate arv on drastiliselt kukkunud. «Me ei tea, kui kaua piirangud kestavad, ja tuleb arvestada, et turistide ja külastajate arv ei taastu päevapealt, seega surutis sektoris kujuneb pikaks,» ütles ta.

Arakas lisas, et kaubanduskeskuste segmendis läheb praegu kõige paremini väikestel kogukonnakeskustel, sest toidupoodide ja apteekide külastatavus on hea. «Suured kaubanduskeskused otsivad lahendust nii üürnike kui ka pankadega. Me näeme majanduses likviidsuse puuduse märke, mis toob kaasa ringvõlgnevuse. Mida aeg edasi, seda suuremaks see pall paisub,» ütles ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles