Hooldekodude juht: kui kriisi ajal pole kohatasu maksta, siis leiame lahenduse

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Südamekodude juhi Martin Kuke sõnul on praegu eriti olulised koostöö ja paindlik lähenemine.
Südamekodude juhi Martin Kuke sõnul on praegu eriti olulised koostöö ja paindlik lähenemine. Foto: Mihkel Maripuu

Südamekodud OÜ juht Martin Kukk rääkis Kuku raadio saates «Majandusruum», et koroonaviiruse leviku tõttu kehtestati kõigis ettevõttele kuuluvates hooldekodudes karantiin juba kaks nädalat enne eriolukorda, sest eakad kuuluvad kõrgesse riskirühma. Ta kinnitas, et kui keegi jääb kohatasu maksmisel hätta, leitakse lahendus, sest poleks inimlik kellegi kohta raske ajal kaotada.

Teame, et eakad on praegu leviva Covid-19 riskirühmas, mistõttu on hooldekodudes kindlasti kasutusele võetud rangemad hoolsusmeetmed. Kuidas teil praegusel kriisiajal läheb?

Meie põhitegevus ongi praegu kriisimeetmete rakendamine ja kriisiga maadlemine. Meie elanikud on kõige raskemas riskirühmas ja kõige haavatavamad. Suurim probleem on see, et viirus võib levida ilma sümptomiteta, seega on meil leviku kulgu raske hinnata. Ent oleme teinud oma parimate teadmiste järgi kõik endast oleneva, et selle levikut tõkestada. Iga päev on meil hooldekodude juhatajatega kriisikoosolekud ja teeme kõik võimaliku, et oma elanikke kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles