Nipp: teeme kodus heli paremaks täitsa tasuta   (2)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Tõnu Kaljuste plaadi "Gesualdo" esitlus Mustpeade majas 2015. aastal. Estelon Extreme kõlarid. See saal pole muusika kuulamiseks eriti hea, sest on kõva ja kajav nagu tühi ujumisbassein. 
Tõnu Kaljuste plaadi "Gesualdo" esitlus Mustpeade majas 2015. aastal. Estelon Extreme kõlarid. See saal pole muusika kuulamiseks eriti hea, sest on kõva ja kajav nagu tühi ujumisbassein. Foto: SANDER ILVEST/

Isolatsiooniajastul, kui kontserte ei toimu, tuleb muusikat kuulata kodus, tulgu see CDlt, vinüülilt, mõnest Spotify moodi teenusest või veebikontsertidest, mida korraldab nüüd igaüks, kelle kodus juhtub olema kaamera, mikrofon ja akustiline kitarr.

Olen palju näinud, et inimesed, kellel on kodus ka üpris kaaluka hinnaga helitehnika, on selle üles seadnud nii, et see paitaks silma, aga mitte kõrva, mis on ju muusika eesmärk. Aga natuke aega ja tähelepanu kulutades saab ka tagasihoidlikuma kõlaripaari kenasti kõlama panna ja see EI LÄHE MITTE MIDAGI MAKSMA.

Kui teie põhiline muusikakuulamise vahend on sülearvuti sissehitatud kõlarid, mõni bluetooth-kõlar või telefoniga kaasa tulnud nööpklapid, siis võite nüüd lugemise katki jätta. Ilma poodi minemata ei saa siin midagi paremaks teha. Kõik teised, kes teemast on huvitatud, vaadake, kuidas teie kõlarid on paigutatud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles