Rimi tahab Eesti muusikutele leiva lauale tuua (1)

Tarbija24
Copy
Kauplustele saadeti abimaterjalid poekülastajate tervise hoidmiseks ning viiruse leviku piiramiseks.
Kauplustele saadeti abimaterjalid poekülastajate tervise hoidmiseks ning viiruse leviku piiramiseks. Foto: Mihkel Maripuu

Kõikide Rimi kaupluste siseraadiod mängivad hetkeolukorras ainult Eesti muusikat, et toetada muusikuid läbi autoritasude. Ettevõte kutsub ka oma konkurente ja kolleege sama sammu astuma.

«Tänases olukorras saavad eriti raskelt lüüa meie muusikud, kelle esinemised on lükatud teadmata ajaks edasi – kutsume kõiki kaupmehi üles mängima siseraadiotest ainult Eesti heliloomingut, et anda omapoolne panus keerulisel ajal läbi autoritasude,» rääkis Rimi Eesti juht Vaido Padumäe. «See on üks võimalus, et midagigi meie muusikute ning autorite jaoks ära teha. Kindlasti loob Eesti muusika ka kauplustes helgema meeleolu,» lisas ta.

Eesti Autorite Ühingu tegevjuht Kalev Rattus: hindame väga Rimi sammu

«Saime täna Rimi juhtkonnalt väga toreda telefonikõne, kus nad ütlesid, et on mõelnud, kuidas nad saaksid omalt poolt Eesti muusikat toetada, kui planeeritud kontserdid on olukorda arvestades ära jäetud. Nad pakkusid, et mängiksid meeleldi  oma siseraadiotes Eesti muusikat, et toetada meie kultuuri läbi autoritasude. 

See on väga ilus algatus, saan öelda Eesti Autorite Ühingu poolt, mille liikmeskonna hulka kuulub pea 6000 Eesti heliloojat ja muusikut, kes oma töö eest saavadki tasu autoritasudest ja esitustest.  

Rimil oli oma siseraadiotes muusika mängimiseks leping Eesti Autorite Ühinguga ka varasemalt ja nad on olnud väga korrektsed autoriõiguse seaduse täitjad. Nüüd soovivad nad oma siseraadiotes avaliku esituse lepingut täpsustada ning valida esitamiseks  Eesti autorite loomingut ja Eesti artistide esitusi playlisti alusel. Laekunud autoritasud jaotatakse seaduse kohaselt läbi Eesti Autorite Ühingu esitatud muusika autoritele ning kodumaistele esitajatele läbi Eesti Esitajate Liidu. 

Oleme nendega sellise kokkuleppe sõlminud ja sügav kummardus Rimile ilusa algatuse eest!»

Kui organisatsioonidel on huvi sarnasel viisil autoritasudega Eesti muusikat toetada, siis ootab Eesti Autorite Ühing kontaktivõttu telefonil 6684 360 või e-maili teel eau@eau.org, et teha sarnane kokkulepe, mis muusikutele laekuvad autoritasud garanteerib. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles