1Partner: kriisis on ärikinnisvaraturul oluliseim koostöö

BNS
Copy
Ärikinnisvara. Pilt on illustratiivne.
Ärikinnisvara. Pilt on illustratiivne. Foto: Pexels / Philipp Birmes

1Partner kommertskinnisvara juhi Kirill Viguli sõnul on praeguses olukorras oluline, et üürileandjad ja üürnikud teeksid koostööd ega läheks ahneks.

Viguli hinnangul ärikinnisvaraturul praegu paanikat pole, kuid mitmed surve alla sattunud ettevõtted peavad lepingute osas juba läbirääkimisi võimaluse üle maksta ajutiselt vähem või paindlikumalt.

«Selge see, et osad ärid kaotasid oma sissetuleku. Üürileandjad võiks olla paindlikud ja vajadusel kriitilistes valdkondades kas üürimakseid sulgemise ajaks vähendada või maksepuhkust anda. Hetkeolukorras võidab see, kes kompromissiks ja koostööks valmis,» ütles Vigul pressiteates.

«Näiteks kui spordiklubi külmutab oma klientidega lepingud, siis on ka mõistlik, et kaubanduskeskus teeb üürileandjana spordiklubile järeleandmisi. Samamoodi peaksid ka näiteks pangad olema mõistlikud ja mitte liiga jõuliselt pigistama neid, kel raskeks läheb,» rääkis Vigul, kelle sõnul on koostöö tegemine mõlemale osapoolele kasulik, et peale kriisi võimalikult kiirelt ärid uuesti käima saada. 

«Ka kinnisvaratehinguid ikka tehakse ja hästi kapitaliseeritud ettevõtetele võib tegelikult avaneda võimalus häid diile leida. Sel nädalal näiteks vahendasime just suuremat elamuarenduskrundi tehingut,» lisas Vigul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles