Tallinki Silja Europa lõpetab homsest reisid Tallinna-Helsingi liinil

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tallinki laev Silja Europa.
Tallinki laev Silja Europa. Foto: Liis Treimann

Tallink peatab alates teisipäevast ajutiselt Tallinna-Helsingi liini laeva Silja Europa opereerimise jätkuva koroonaviiruse puhangust tingitud eriolukorra tõttu.

Tallink Grupp teatas, et esmaspäeval opereerib Silja Europa liinil tavapärase graafiku alusel, kuid tänaõhtusele viimasele väljumisele Helsingist kell 18.30 lubatakse vaid üheotsapiletiga reisijad, kes pöörduvad tagasi Tallinna. Alates 17. märtsist jääb Silja Europa seisma Tallinna sadamasse, kuni edasise informatsioonini Tallinkilt.

Alates teisipäevast jätkub meretransport Eesti ja Soome vahel tagamaks eestlastele koju tagasi saamise võimalus läbi Soome ning tagamaks naaberriikides elavate inimeste koju suundumine läbi Eesti transiidikoridori. Jätkub ka kaubavedu Eesti ja Soome ning Eesti ja Rootsi vahel. Alates 17. märtsist ei võta Muuga-Vuosaari liinil opereeriv laev Sea Wind pardale reisijaid, jätkub vaid kaubavedu. Kaubavedu Läti ja Rootsi ning Läti ja Soome vahel toimub läbi Eesti, eeldusel, et Eesti ja Läti vaheline maismaapiir jääb avatuks.

Täpsem informatsioon Eesti ja Soome vahel alates teisipäevast opereerivate laevade mahtude ja graafikute osas selgub lähipäevil ning ettevõte jagab sellekohast informatsiooni viivitamatult. Tallink soovitab reisijatel jälgida ettevõtte veebilehti ning sotsiaalmeediakanaleid ajakohase info saamiseks. 

Sadam: Eesti-Soome laevaliiklus peab jätkuma

Valitsus kuulutas 12. märtsil Eestis välja eriolukorra kuni ning on kehtestanud erimeetmed koroonaviiruse leviku tõkestamiseks.

«Piirangud kehtivad ainult reisiliiklusele ja kauba vedu ei puuduta,» ütles Tallinna Sadama juht Valdo Kalm. «Tallink on teatanud Tallinna-Stockholmi laevaliini ajutisest sulgemisest alates 15. märtsist, kaubavedu suunatakse Paldiski-Kapellskäri laevaliinile. Hetke seisuga jääb ära üks Rootsi liini laevakülastus päevas.»

«Väga oluline on, et Eesti-Soome vaheline reisilaevaliiklus nii Tallinna-Helsingi kui Muuga-Vuosaari liinidel tänase seisuga jätkub, tagamaks eestlastele koju tagasi saamise võimalus läbi Soome ning naaberriikides elavate inimeste koju suundumine läbi Eesti transiidikoridori ning kaubavedu,» leidis Kalm. 

Sadama juhatuse hinnangul on reisijate arvu languse tõttu tõenäoliselt lähiajal oodata sõidugraafikute hõrendamist reisilaevade operaatorite poolt. «Kuna kaubavedu säilib ja laevakülastused jätkuvad, puudutab reisijate veo katkemine vaid reisijatasu mis moodustab väiksema osa reisisadamate segmendi tuludest.»

«Kruiisilaevade vastuvõtu keeld 1. maini puudutab otseselt nelja planeeritud laevakülastuse ärajäämist. Tänase seisuga ei ole kruiisifirmad meid teavitanud rohkemate külastuste tühistamisest, kuid arvestades globaalseid arenguid, neid veel tõenäoliselt tuleb,» arvas Kalm. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles