AirBaltic tühistas juba 2000 lendu

BNS
Copy
Airbaltic Eesti värvides
Airbaltic Eesti värvides Foto: Pressifoto

Läti riiklik lennufirma airBaltic otsustas seoses koroonaviiruse edasise levikuga maailmas vähendada ajutiselt oma lennumahtusid veel 30 protsendi võrra.

Meetmega käib kaasas ka kasutuses olevate lennukite arvu vähendamine kokku 22-le ajavahemikul 29. märts kuni 31. mai. Praegu on lennufirma tühistanud 2000 lendu.  

«Praegu muutub olukord väga kiiresti ja me oleme kohustatud võtma vastu rasked, kuid möödapäästmatud otsused. Praeguseks oleme vähendanud oma lennumahtusid ja tühistanud lende,» ütles airBalticu tegevdirektor Martin Gauss pressiteates.

Kokku tühistab lennufirma 29. märtsi ja 31. mai vahel rohkem kui 4000 lendu. Selleks et lennufirma kliendikeskus jõuaks teenindada kõiki kliente, kes on muudatuste poolt puudutatud, saab tühistamistega seotud töö korraldatud saabuva nädala jooksul.  

Samuti teatas airBaltic reedel, et kooskõlas toimuvate mahtude vähendamisega on lennufirma sunnitud ajutiselt vähendama oma töötajate arvu 400 inimese võrra. Lisaks peatas lennufirma uute lennukite ostmise plaani.

Läti riik omab airBalticu aktsiatest 80 protsenti ning 20 protsenti kuulub Taani ärimehele Lars Thuesenile kuuluvale ettevõttele Aircraft Leasing 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles