Androidide rakenduste arv kasvab Apple'ist kiiremini

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Android.
Android. Foto: androidandme.com

Google’i operatsioonisüsteemil Android on nüüd üle 400 000 aktiivse rakenduse umbes 100 000 arendajalt, suurem osa neist on alla laetavad tasuta.

Soome majanduslehe Kauppalehti andmetel on Nokia Windowsi rakendusi vaid 50 000 ja see kasvab 10 000 võrra kuus.

Samal ajal kui Androidid-rakenduste arv kahekordistus kaheksa kuuga, on Apple’i mobiiliseadmete rakenduste kasv aeglustumas, kirjutab tehnoloogiajakiri PCWorld. iPhone’i rakenduste arvu kasvamine 100 000 võrra 400 000-ni võttis aega tervelt seitse kuud.

Üle kahe kolmandiku Androidide rakendustest on tasuta ning see trend on süvenev. Sõltumatu analüüsikeskuse Distimo andmetel on 68 protsenti rakendustest alla laetavad tasuta võrrelduna 60 protsendiga aprillis.

Ehkki Androidi rakenduste turg kasvab Apple’i iOSi platvormi omast kiiremini, on nii iPhodide kui ka iPadide rakenduste käibed suuremad kui Androidide rakenduste käibed. Üksnes iPhone’i rakenduste käive on neli korda suurem kui Androidide nutitelefonide ja tahvelarvutite rakenduste käive kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles