Tubakakommid jäävad Eesti turule tulemata (1)

PM Majandus
Copy
Tubakamaiustused.
Tubakamaiustused. Foto: Bebeto Matthews/AP

Sotsiaalkomisjon kinnitas tänasel istungil, et uue tubakaseaduse eelnõu vastuvõtmisel ei tule Eesti turule uued tubakatooted, mille seas on näiteks tubakapastillid, -nätsud ja -kommid.

Sotsiaalkomisjoni esimees Tõnis Mölder selgitas, et tubakaseaduse muutmisega on kohati tekkinud arusaam, et see avab tee meie turule ka tubakakommidele ja tubakapastillidele. «Tegelikult see ei ole nii,» kinnitas ta.  

Eelnõuga lubatakse vaid üksnes uudsete suitsuvabade tubakatoodete käitlemine. «See tähendab, et seni närimis- ja nuusktubakale või muule suukaudseks kasutamiseks mõeldud tubakale kehtinud keed jääb püsima. See tähendab, et suukaudseks kasutamiseks mõeldud tubakatooted – tubakakommid, tubakapastillid ja muu sarnane ei ole uudsed tubakatooted ja selle eelnõu sabas letile ei pääse,» rääkis Mölder.

Ka komisjoni aseesimees Helmen Kütt nentis, et maiustusteks maskeeritud tubakatoodete võimaliku turule lubamisega on palju segadust. Ta lisas, et lastele ja noortele atraktiivsena tunduvate tubakatoodetega tulu teenimist ei tasu kaupmeestel loota. «Tubakakommid ja -nätsud ei ole praegu ega ka eelnõu seadusena vastuvõtmisel meie turule lubatud,» rõhutas Kütt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles