Elektrikute hoogtöö sai läbi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voose küla lähedal metsas oli veel eile maas umbes 500 meetrit elektriliine. Elektrik Jevgeni Sevtšuk parandab liine.
Voose küla lähedal metsas oli veel eile maas umbes 500 meetrit elektriliine. Elektrik Jevgeni Sevtšuk parandab liine. Foto: Mihkel Maripuu

Eile said kõik jõulutormist tingitud elektrikatkestused lõpuks likvideeritud, kuid parandustööd käivad osal väiksema tähtsusega liinidel siiani. Postimees käis vaatamas, kuidas töö käib ja mis nägu on rikkeid parandavad mehed pingelise perioodi lõpus.

Viimased poolteist nädalat on liine parandavatele elektrikutele olnud stressirohked – kibekiire töö käis hiliste õhtutundideni. Tuli raske tehnikaga läbida soiseid alasid, saagida puid, lohutada pimedusse jäänud kohalikke. Ja ükskõik kui kiiresti kõike tehti, polnud see ikka piisavalt kiiresti. Mehi oli lihtsalt liiga vähe.  

Sõitsime eile ühe brigaadiga kaasa Harjumaale Voose kanti, kus langenud puud olid maadligi surunud pool kilomeetrit elektriliine.

«See liin ei ole praegu pingestatud, aga keegi ilma elektrita ei ole, sest see on varuliin,» selgitab jaotusvõrgu käidukorraldaja Kaido Ruhv, kui sammume mööda liini kahjustada saanud kohtadeni. Märg lumi ja pehme maa muudavad tee pikaks. Pinnas vajub jalge all, pruun vesi otsib teed saabastesse. Läbi tuleb murda maha vajunud puude okstest.

Liini pikkus on 2,7 kilomeetrit ja teada on, et maas on sellest vähemalt 400–500 meetrit. Juba lühikese maa läbikäimise järel on näha seitset suurt puud, mis on tormi ajal liinile kukkunud.

«Vaja on traaverseid vahetada ja juhtmeid jätkata,» räägib Ruhv. Traavers on see, kuhu külge käivad isolaatorid ja kuhu kinnitatakse liin. «Puud tuleb liinide juurest ära saagida, et saaks traadid kätte.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles