Savisaar: kui Teho läheb pankrotti, teeme uue hanke

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul korraldab linn AS Teho pankroti korral teepuhastaja leidmiseks uue hanke.


«Siis tuleb teha uus konkurss ja leida uued partnerid,» vastas Tallinna linnapea Edgar Savisaar küsimusele, mis peaks juhtuma, kui Teho pankrot täide läheb. Savisaar lisas, et linnavalitsus oli Teho suhtes küllalt kriitiline lumetormi järgse tegevuse pärast, millega nad rahul polnud.

Abilinnapea Jaanus Mutli lisas, et kindlasti on ettevõtte ja linna vahelises lepingus punkt, mis lubab lepingu pankroti korral lõpetada. «Ettevõtte võib ka saneerida, ei pea tingimata pankrotti laskma,» sõnas Mutli siiski, viidates, et on kohtu otsustada ning pankrotihalduri hinnata, kas pankrot tasub välja kuulutada või mitte.

Teho on riigihangete registri andmeil kahe Tallinna riigihanke võitja: üks puudutab Ida ning teine Lõuna piirkonna magistraalteid. Mõlemad sai Teho endale 2007. aastal ning need kehtivad aastani 2014. Hangete maksumused on vastavalt 286 miljonit ning 104,4 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles