Galerii Lennukite hooldusfirma tõi Brexiti tõttu tootmise Tallinnasse

PM Majandus
Copy

Lennukite täishooldusteenuseid pakkuv ettevõte Magnetic MRO tõi Brexiti tõttu Tallinnasse oma Ühendkuningriigis asunud tütarfirma MAC Aero Interiors, mis toodab lennukite interjööridetaile.

«Keeruline majanduslik olukord Suurbritannias ning veninud Brexiti-protsess olid peamised põhjused, mis takistasid meil 2016. aastal omandatud lennukite interjööridetailide tootmisettevõtte MAC Aero Interiors edasiarendamist. See viis meid raske otsuseni panna tootmine Inglismaal kinni ja tuua see üle Eestisse, Tallinnasse,» lausus Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots.

Tema sõnul on see väga oluline samm nii ettevõttele endale kui ka kogu Eesti majandusele, kuna jätkatakse investeerimist taristu arengusse ning kohalike allhankijate lisamist.

Mäeotsa sõnul on neil huvi lisaks lennufirmade allhangetele keskenduda rohkem koostööle lennukitootjatega. «Oleme mitmes mõttes pioneerid ja ambitsioonikad ning usume, et hakkame üks päev Eestis näiteks keerulisemaid komponente tootma lennukitootjatele,» sõnas ta.

MAC Aero Interiorsil on üle 50 aasta kogemust nii kommertslennukite kui ka eralennukite salongilahenduste ja sisedetailide disainimisel ja tootmisel, ettevõte teeb koostööd näiteks British Airwaysi, Etihadi, Qatari ja Virginiga.

2019. aastal avatud Hiina tootmishoones teenindatakse pigem Aasia lennufirmasid ja täidetakse suuremaid tellimusi.

«Magnetic MRO interjööri tootmisüksus on töötanud edukalt mitu aastat ja pakkunud hoolduses lennukitele salongiteenuseid. MAC Aero Interiors tootmise ületoomine Eestisse ja salongilahenduste disainimine ja tootmine edaspidi ühe brändi alt on Magnetic MRO jaoks oluline strateegiline otsus,» lausus MAC Aero Interiors juht Marko Männiste.

Tema sõnul täidetakse MAC Aero Interiors Tallinna tootmishoones praegu veel nii-öelda Inglismaalt kaasatulnud tellimusi – näiteks valmistatakse TUI lennufirma lennukitele täiesti uued tualettruumid.

MAC Aero Interiors on rohkem kui 50-aastase kogemusega ettevõte, mis toodab lennukisalongi osi, alates istmetest ja ajakirjataskutest kuni ladustamiskappide ja imikute turvahällideni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles