Eesti edukaim sõjarobotite äri sai uue juhi

PM Majandus
Copy
Veiko Vaher.
Veiko Vaher. Foto: Milrem

Mehitamata sõidukeid tootva Milrem Roboticsi tegevjuhina alustab märtsist tööd Veiko Vaher.

Vaher vastutab juhatuse liikmena tarneahela ja tootmise üksuste ning ettevõtte üldjuhtimise eest. Milremi asutaja ja senine tegevjuht Kuldar Väärsi jätkab ettevõtte juhatuse esimehena.

Vaheril on pikaajaline juhtimiskogemus. Ta on töötanud juhatuse liikmena ASis Stera Saue ning Stera Technologies, juhatuse ja nõukogu liikmena G4S Eestis ning juhatuse liikmena ASis Sularahakeskus.

«Eestis on vähe ettevõtteid, kus arendatakse ja toodetakse midagi nii uuenduslikku ja ambitsioonikat kui Milrem Roboticsi robootikasüsteemid. Lähiajal muudavad need paljuski senist arusaama inimese rollist ohtlike ülesannete täitmisel nii militaar- kui ka tsiviilvaldkonnas. Olla osaline ja anda oma panus sellise ettevõtte arengusse oli peamine põhjus, miks otsustasin liituda Milrem Roboticsi meeskonnaga,» põhjendas Vaher pressiteates.    

Milrem Roboticsi kaks peamist toodet on kaitsevaldkonnale mõeldud mehitamata sõiduk THeMIS ning tsiviilturule kohandatud Multiscope. Esimest on tänaseks juba müüdud Hollandisse, Norrasse, Saksamaale, Indoneesiasse, Suurbritanniasse ja Ameerika Ühendriikidesse.

Lisaks eeltoodule töötab ettevõte ka autonoomsete ja hübriidsüsteemide arendajana mitmetes rahvusvaheliste kaitsetööstusettevõtete arendusprojektides.

Kuldar Väärsi märkis, et Milrem Robotics on viimase kahe aasta jooksul kasvanud mitu korda nii inimeste arvult, tegevustelt kui ka käibelt. «Meie eesmärk ei ole midagi vähemat, kui olla robootikaturul üks liidritest. Seda ambitsiooni soovime ellu viia nii tugevate meeskonnaliikmete, uute investorite kui ka uute ja edukate toodete abil. Veel sel aastal oleme välja tulemas päris uue mehitamata sõidukiga, millega meie nutikad insenerid näitavad innovatsiooni meistriklassi,» lisas ta.

Milrem Roboticsis töötab kokku 128 inimest. Ettevõttel on kontorid Tallinnas ja Tartus ning tütarettevõte Rootsis Örnsköldsvikis. Töötajatest 60 protsenti on insenerid ja teadus-arendus valdkonna spetsialistid. Milrem Roboticsi käive kasvas 2019. aastal rohkem kui kuus korda, jõudes 5,1 miljoni euroni. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles