FOTO ⟩ Moldovas prooviti röövida eestlaste krediidiasutust (1)

BNS
Copy
Hiljuti vanglast vabanenud mees proovis Moldovas röövida eestlaste fintech ettevõtte IuteCrediti esindust. Kaader turvakaamera videost.
Hiljuti vanglast vabanenud mees proovis Moldovas röövida eestlaste fintech ettevõtte IuteCrediti esindust. Kaader turvakaamera videost. Foto: IuteCredit

Moldovas Orhei linnas proovis hiljuti vanglast vabanenud mees reedel röövida eestlaste fintech-ettevõtte IuteCrediti esindust – noa ähvardusel tegutsenud kurjategija ei osanud aga arvestada, et kogu ettevõte toimib sularahavabalt.

Kurjategijaks osutunud mees külastas IuteCrediti esindust samal päeval juba varem, käitus silmatorkavalt kahtlaselt ning ukse taga ootas teda samuti kahtlustäratav seltskond. Kell 17, kui esindusse oli üksinda tööle jäänud noor naine, tuli kurjategija tagasi ning hakkas noaga ähvardades raha nõudma.

Klienditeenindaja selgitas kurjategijale, et IuteCrediti kontorites ei ole sularaha, näitas laual olevat paanikanuppu ning kaameraid, mis esinduses toimuvat salvestavad. Selle peale laskus röövel klienditeenindaja ette põlvili ja hakkas paluma, et politseid ei kutsutaks, sest ta ei taha tagasi vanglasse minna. Lõpuks ta veel vabandas ja jooksis minema.

IuteCrediti tegevjuhi Tarmo Silla sõnul oli enne röövikatset viimasena teenindatud klient aga kurjategija valduses nuga märganud ning esindusest välja rutates juba politseisse helistanud.

«Peagi jõudis ka politsei kohale ja tundis videolt ära mehe, kes oli tõesti alles hiljuti vanglast vabanenud. Keegi röövikatse käigus vigastada ei saanud ning midagi röövida ei õnnestunud,» lisas Sild, kelle sõnul on innovaatilise ja digitaliseeritud ettevõtluse omapära muuhulgas ka see, et keskaegsete kommetega kurjategijatel pole mõtet neid rünnata.

«Postitõldade röövimise ja näomaskide aeg on lihtsalt möödas. Kenasti kalligraafiliselt võltsitud allkirjaga kaugele ei jõua,» märkis Sild.

Orhei linn asub Moldova pealinnast Chișinăust umbes 50 kilomeetrit põhja pool ja seal elab ligikaudu 21 000 elanikku. IuteCredit avas seal oma esinduse eelmise aasta jõulude ajal.

IuteCredit on Eestist pärit rahvusvahelisel turul tegutsev fintech-ettevõte, mis keskendub eeskätt järelmaksude ja väikelaenude pakkumisele. Ettevõte tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas.

Ettevõtte koostööpartnerite hulka kuuluvad näiteks riiklikud postiasutused, rahvusvahelised teleoperaatorid Orange, Vodafone, Deutsche Telekom ja elektroonikakaubamajad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles