Tootsi tuulepargist ilma jäänud Utilitas plaanib suuri investeeringuid

PM Majandus
Copy
Endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, kes juhib Utilitase tuule- ja päikeseelektri suunda, peab kliimaeesmärkide saavutamist Eesti jaoks keeruliseks.
Endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, kes juhib Utilitase tuule- ja päikeseelektri suunda, peab kliimaeesmärkide saavutamist Eesti jaoks keeruliseks. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Energiakontsern Utilitas, kellel tuli Tootsi tuulepargi kinnistu oksjonil Eesti Energiale alla vanduda, kavandab suuri investeeringuid päikse- ja tuuleenergiasse, kuid konkreetsemate plaanide avaldamiseks ei ole aeg veel küps, ütles Utilitases tuule- ja päikeseelektri suunda arendav endine ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist, kirjutab ERR.

Tammist kinnitas, et Utilitasel on plaanis tuule- ja päikseenergiasse korralikke investeeringuid teha ning see on nende prioriteetne ärisuund.

«Meil on selge soov aidata riigil saavutada oma taastuvenergia eesmärke ja meil on kahtlemata ka võimekus sinna panustada. On olemas korralik ekspertiis selles valdkonnas ja ka finantsvõimekus, et neid projekte ellu viia, sest energeetikaprojektid on väga kapitalimahukad. See nõuab tugevat partnerit riigile, omavalitsustele, kohalikele kogukondadele,» rääkis ettevõtte esindaja.

Tammist märkis, et viimastel aastatel ei ole tuuleparke Eestisse rajatud ega ka uusi arendusi eriti algatatud ning sellest tulenes ka Utilitase huvi Tootsi tuulepargi vastu.

Loe pikemalt ERRist.

Möödunud nädalal toimunud Tootsi Tuulepargi kinnistute enampakkumise võitis 51,5 miljoni euroga Eesti Energia, Utilitase pakkumine oli 50 000 euro võrra madalam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles