Eestlased muretsevad kliima pärast oluliselt vähem kui skandinaavlased

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
21.02.2020. Orkla Eesti juht Kaido Kaare kommenteerimas jätkusuutliku tarbimise uuringu tulemusi.
21.02.2020. Orkla Eesti juht Kaido Kaare kommenteerimas jätkusuutliku tarbimise uuringu tulemusi. Foto: Andres Raudjalg

Eelmisel aastal Skandinaavias ja Baltimaades korraldatud uuringust nähtub, et skandinaavlased muretsevad globaalsete kliimaprobleemide pärast tunduvalt enam, kui skeptilised eestlased. 

Eelmise aasta oktoobris uuringufirma Ipsos läbi viidud ja toidutööstusettevõtte Orkla poolt tellitud uuring oli veebipõhine ning kaasas igast riigist (Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Taani, Norra) 1000 täisealist inimest. Taolist uuringut lasi Orkla esimest korda läbi viia, ent juba on kavatsus seda järgmisel aastal korrata. 

Uuringu tulemused piltlikustavad, kuidas globaalne soojenemine ja kliimamuutused on teravalt tuntavaks teemaks rohkem Sakndinaaviamaades, kelle elanikud kliimaproblemaatikat Balti riikide inimestest palju olulisemaks peavad. Kui seitsme riigi keskmine mureprotsent kliimamuutuste suhtes oli 47, siis Eestis muretses kliimamuutuste pärast kõigest 38% vastanutest - väikseim protsent kõikide riikide peale. Väikseim oli ka eestlaste mure (8% vastanutest) kliimat mõjutavate jääkainete keskkonda sattumise üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles