USA reisihiid koondab tuhandeid töötajaid

Copy
FILE PHOTO: The logo of global online travel brand Expedia is pictured at the International Tourism Trade Fair  in Berlin, Germany, March 9, 2016.          REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo
FILE PHOTO: The logo of global online travel brand Expedia is pictured at the International Tourism Trade Fair in Berlin, Germany, March 9, 2016. REUTERS/Fabrizio Bensch/File Photo Foto: FABRIZIO BENSCH/REUTERS

Veebipõhine reisifirma Expedia koondab pärast kasinat mullust majandustulemust 3000 töökohta üle maailma, vahendas USA meedia esmaspäeval.

Firma teatel langetati otsus pärast seda, kui tehti kindlaks, et ettevõte on kasvu taga ajanud ebatervislikul ja distsiplineerimata moel, selgub töötajatele saadetud kirjast.

«Ma olen kindel, et nende raskete muudatustega ettevõtet lihtsustades ja fookust täpsustades, saavad meie meeskonnad töötada projektide ja prioriteetide kallal, mis on meie, meie klientide ja meie partnerite jaoks kõige loogilisemad,» ütle Expedia esimees Barry Diller.

Diller ütles 13. veebruaril aastatulemustest rääkides, et firma on liiga suureks paisunud ja paljud töötajad ei tea, mida nad päeva jooksul tegema peavad.

Ta ütles ka, et tahab sel aastal säästa 300-500 miljonit dollarit.

Expedia käive kerkis mullu kaheksa protsenti, kasum neli protsenti ja kasum aktsia kohta kuus protsenti. Neljandas kvartalis kahanes puhaskasum aga neli protsenti ja kasum aktsia kohta ühe protsendi.

Aasta lõpu seisuga oli firmal 25 400 töötajat üle maailma ja plaanis on koondada neist umbes 12 protsenti.

Detsembri algul teatas Expedia tegevjuhi Mark Okserstromi ja finantsjuhi Alan Pickerilli lahkumisest. Põhjusena toodi kehv kolmanda kvartali tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles