Lõhkematerjali tootja käive kasvas plahvatuslikult (3)

PM Majandus
Copy
Lõhkamine kaitseväe keskpolügoonil. Foto on illustratiivne
Lõhkamine kaitseväe keskpolügoonil. Foto on illustratiivne Foto: Pioneeripataljon

Eesti lõhkematerjalide tootja Eesti Arsenal OÜ käive kasvas möödunud aastal ligi seitse korda 4,5 miljoni euroni, ärikasum kolmekordistus 782 000 euroni.

Müügitulust umbes 60 protsenti oli toodete müük ekspordiks. Väljumist eksporditurule saab pidada oluliseks etapiks ettevõtte arengus, märkis juhatuse liige Jens Haug majandusaasta aruandes.

Eestis teeniti müügist 1,5 miljonit eurot, Lätti eksporditi tooteid 3 miljoni euro ulatuses.

Eesti Arsenal OÜ toodab näiteks tankitõrjemiine, kaitselaenguid, külgmiine ja miinipilduja õppemürske.

«Toodete turukonjunktuur 2019. aastal ei muutunud oluliselt võrreldes eelmise aastaga. Samuti ei ole märke olulisest muutusest 2020. aastal. Samal ajal on märgata hindade tõusutrendi eeskätt materjalide, aga ka teenuste- ja tööjõuturul,» märkis ettevõtte juht.

Põhiliste tarnijate hinnad on suurenenud 5-20 protsenti. 2020. aastal plaanib ettevõte jätkata jõupingutusi uutele eksporditurgudele jõudmiseks.

«Lisaks sellele on ettevõttel plaanis turule tuua kaks uut toodet ning jõuda lõppkatsetusteni veel kahe kuni kolme tooteprototüübiga,» seisab aruandes.

Möödunud aastal müüdi tütarettevõte Nitrotol OÜ, mis plaanib Audru külje alla ehitada Eesti esimese lõhkeainetehase, kirjutas Pärnu Postimees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles