HKScan rajab Tallinna külje alla uue logistikakeskuse

BNS
Copy
Rakvere Lihakombinaat, HKScan, liha
Rakvere Lihakombinaat, HKScan, liha Foto: Meelis Meilbaum

HKScan Baltics ja Astlanda Ehitus sõlmisid lepingu 2021. aasta augustiks Rae valda HKScani logistikakeskuse ehitamiseks. 

Uus logistikakeskus hakkab teenindama kogu Baltikumi. Tsentraalne logistikakeskus aitab ettevõttel hoida kokku toodangu hoiustamise ja jaotamise kuludelt ning vähendada logistika keskkonnamõjusid, teatas firma.

HKScani Balti üksuste juhi Anne Mere sõnul on nii Rakvere kui ka Talleggi toodete müügimahtude stabiilne kasv ning ettevõtte soov pakkuda oma klientidele kiiret ja paindlikku tarnet viinud otsuseni kolida senised Rakvere ja Riia komplekteerimiskeskused ühte hoonesse ning jaekettide jaotuskeskuste naabrusesse.

«Alates 2021. aasta septembrist kogu Baltikumi teenindav tsentraalne logistikakeskus võimaldab säästa aastas ligikaudu miljon eurot logistikakuludelt ning vähendada märkimisväärselt logistika keskkonnamõjusid. Peamine keskkonnasääst tuleb keskusele paigaldavatest päikesepaneelidest ning veokite läbisõidu vähenemisest 400 000 kilomeetri võrra aastas,» ütles Mere.

HKScani kontserni tegevjuht Tero Hemmilä sõnul toetab uue logistikakeskuse rajamine strateegilisi kasvuplaane ja aitab täita vastutustundliku ettevõtluse ootusi. 

«Pakume HKScanile nii öelda võtmed kätte lahendust. See tähendab, et ehitame keskuse omafinantseeringuna HKScani projekti alusel ja sõlmisime selle opereerimiseks nendega 10-aastase rendilepingu,» ütles Astlanda Ehituse juhatuse esimees Kaupo Kolsar.

Rajatavas Balti logistikakeskuses saab olema 9000 ruutmeetrit laopinda, mida on hiljem võimalik suurendada. Keskuses asub tööle 105 töötajat, kellest eeldatavalt osa moodustavad Rakvere komplekteerimiskeskuse 50 töötajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles