Soome lihaskandaal: ettevõte müüs tuhandeid kilosid kahtlast liha (2)

PM Majandus
Copy
Sellist hinda naljalt enam ei näe. Koroonaepideemia algusest on sealiha hind langenud 44 protsenti
Sellist hinda naljalt enam ei näe. Koroonaepideemia algusest on sealiha hind langenud 44 protsenti Foto: Mailiis Ollino

Soomes astub kohtu ette ettevõtja, kes müüs kahtlase päritoluga liha kodumaise sildi all, kirjutab Yle.

Politsei kahtlustab ettevõtjat Joupin Meklarit kelmuses ning tervise- ja toiduohutuse ja turustusreeglite rikkumises. Politsei info kohaselt ostis ettevõtja teadmata päritoluga riigist liha ning rikkus selle pakendamise ja sildistamisega seadust.

Elk kaubamärgi alt müüdud toodete puhul avastas Soome toiduamet pakendamises suuri vigu ning käskis ettevõttel kogu kauba hävitada. Ameti sõnul tähendab tootepakendite eeskirjade eiramine seda, et ei saa olla kindel toidu sisus, päritolus ega isegi selle ohutuses. Toiduameti juht Leena Räsänen ütles, et kauba hävitamine on radikaalne samm.  «Meil pole varem olnud lihaga seotud juhtumeid, see on esimene omataoline. Ja ma ei mäleta ühtegi juhtumit, kus ka kogu varud oleks hävitatud,» ütles ta.

Politsei sõnutsi oli ettevõttel luba ainult külmutatuid lihatooteid tarnida, ent lisaks sellele tuvastati, et ettevõte on liha töödelnud ja pakendatud. Samuti olid pakenditel sildid, mis ei vastanud pakis sisalduva loomse liha tüübile. Sildid näitasid, et liha oli kodumaine, mis ei vastanud tõele.

Ettevõtte dokumentide põhjal jõudis politsei järeldusele, et ettevõte ostis välismaalt tuhandeid kilogramme liha ja müüs seda kodumaiste toodetena. Klientideks olid peamiselt üleriigiliselt tegutsevad suuremad jaemüüjad ja restoranid. Politsei ütles reedeses avalduses, et kahtlustuste kohaselt teenis ettevõtja kuritegelikul teel üle 100 000 euro.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles