Swedbank värbas uue riskijuhi politseist

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Swedbank Eesti uus riskijuht Raul Vahtra, kes on juhtinud ka rahapesu andmebürood.
Swedbank Eesti uus riskijuht Raul Vahtra, kes on juhtinud ka rahapesu andmebürood. Foto: Liis Treimann

Swedbank Eesti nõukogu nimetas eile juhatuse liikmeks rahapesu andmebüroo endise juhi Raul Vahtra, kelle vastutusala on riskijuhtimine. Enne panka tööle asumist oli Vahtra politsei sisekontrolli juht.

«Pangana oleme viimastel aastatel pidanud kohanema aina keerukamaks muutuva regulatiivse keskkonnaga ja riskijuhtimisel on siin oluline roll. Mul on hea meel, et meiega liitus Raul, kes on selles vallas suure kogemuspagasiga,» ütles Swedbank Eesti juht Olavi Lepp.

Olavi Lepp oli Swedbank Eesti riskijuht möödunud aasta suveni, mil Robert Kitt poolte kokkuleppel pangast lahkus.

«Mul on siiralt hea meel Swedbanki kollektiiviga ühineda ning anda oma panus riskijuhtimise arendamisse. Leian, et tegemist on äärmiselt huvitava tööga, kus saab endast palju anda,» sõnas Raul Vahtra.

Raul Vahtra on töötanud Eesti politseis erinevatel ametikohtadel 26 aastat, sealhulgas on ta olnud rahapesu andmebüroo juht. Enne Swedbanki tööle asumist oli ta politsei sisekontrolli juht.

Swedbanki juhatusse kuuluvad juhatuse esimees Olavi Lepp, klienditeenuste juht Ede Raagmets, ettevõtete panganduse juht Liisi Himma, finantsjuht Anna Kõuts, vastavuskontorolli juht Kerstin Pilt ja eraisikute panganduse juht Tarmo Ulla.

Laiendatud juhtkonda kuuluvad juriidilise divisjoni juht Riho Roopõld, personalijuht Ülle Matt ja kommunikatsioonijuht Kristiina Herodes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles