Viljandi pakirobotitootja lõi käed Jaapani kaubandushiiglasega

PM Majandus
Copy
Cleveron ja ITOCHU Corporation allkirjastasid vastastiku mõistmise memorandumi.
Cleveron ja ITOCHU Corporation allkirjastasid vastastiku mõistmise memorandumi. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Pakirobotite tootja Cleveron sõlmis Jaapani ühe suurima kaubandusettevõtte Itochu Corporationiga vastastikuse mõistmise memorandumi, mille eesmärk on suurendada koostööd infotehnoloogia ja viimase miili tehnoloogiate valdkonnas.

Cleveroni kaasasutaja Indrek Oolup saatis peaminister Jüri Ratast ametlikul visiidil Jaapanis, allkirjastamise tseremoonial oli kohal ka Jaapani peaminister Shinzō Abe.

«Äsja allkirjastatud kokkulepe märgib tähtsat etappi kahe ettevõtte vahelise partnerluse edendamisel. Jaapan on üks maailma suurimaid ja kiiresti kasvavaid e-kaubanduse turge maailmas, mis muudab selle Cleveroni jaoks käesoleval aastal tähtsaks sihtturuks,» ütles Cleveroni kaasasutaja Indrek Oolup.

Jaapani e-kaubanduse turg on maailmas käibe suuruselt neljandal kohal, koguväärtusega ligikaudu 114 miljardit dollarit.

Peaminister Jüri Ratas toonitas, et Jaapan on Eestile tähtis partner, kellega soovime veelgi tihedamat majanduslikku koostööd. «Loodan, et ka see visiit tähistab meie sõpruse uut taset ja annab olulise tõuke ettevõtete koostöö tihendamiseks ning ekspordi ja vastastikuste investeeringute kasvuks,» ütles Ratas.

ITOCHU Corporation asutati 1858. aastal ning on Jaapani üks suurimaid kaubandusettevõtteid. 2019. aasta seisuga on ITOCHU Fortune Global 500 nimekirjas, mis loetleb maailma kõige edukamaid ettevõtteid, 65. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles