Eesti Gaas ja Gasum tahavad teha gaasibörsi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits/Postimees

AS Eesti Gaas ja Soome gaasiettevõte Gasum OY sõlmisid 21. detsembril ühiste kavatsuste kokkuleppe,  mille eesmärgiks on luua Eestis toimiv gaasibörs.     
 

Kokkulepe on jätk novembris 2011 Gasumi ja Leedu gaasiettevõtte Lietuvos Dujos vahel sõlmitud kokkuleppele gaasibörsi loomisest Leedus. Gasumi ja Eesti Gaasi vahel sõlmitud kokkulepe on osa pikaajalisest eesmärgist luua Soomet ja kõiki kolme Baltimaad hõlmav gaasibörs.      

Osapoolte teatel on gaasibörsi loomine oluline ettevalmistusetapp LNG terminalide ehitamise järgselt tekkivale gaasipakkumisele. Samuti aitab börs nende hinnangul tulevikus kujuneda gaasi õiglasel hinnal konkurentsis gaas gaasiga.   

Kokkuleppes kokkulepitu saavutamiseks on  kavas  esmaselt analüüsida toimivat turgu ja muuta gaasiga kauplemise aluseid selliselt, et tehniliselt oleks võimalik börsikaubandus.            

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles