Turistid tulekul: Kuressaare käivitab otselennu Rootsi

PM Majandus
Copy
Rootsi lennufirma Braathens Regional Airlines
Rootsi lennufirma Braathens Regional Airlines Foto: Rootsi lennufirma Braathens Regional Airlines

Saaremaa vallavalitsus ja Rootsi lennufirma Braathens Regional Airlines (BRA) sõlmisid lepingu, mille järgi käivitub 15. maist Kuressaare ja Stockholmi vahel hooajaline lennuliin. Selle käivitamiseks maksab vald kolme aasta jooksul kokku kuni 180 000 eurot.

Leping kestab kolm aastat ning Kuressaare ja Bromma vahet saab lennata mai keskpaigast kuni 18. septembrini. 72-kohaline ATR 72-600 lendab esmaspäeviti ja reedeti ning hooaja vältel toimub 36 edasi-tagasi reisi.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas toonitas, et transpordiühendused on Saaremaa jaoks üliolulised ja lisaks heale praamiliiklusele mandri-Eestiga on nii saarlaste kui ka külastajate jaoks suure tähtsusega lennuühendused. «Nüüd saab alla tunniga sõita otse Kuressaarest sisuliselt Stockholmi kesklinna. Samuti avaneb Saaremaa miljonitele Rootsi elanikele,» sõnas Kallas.

Märtsi lõpust alustab BRA lende ka Tallinna ja Bromma vahel, kuid üldiselt on lennufirma keskendunud Rootsi siseliinidele.

Arvestades, et lennuliini käivitamine toob ka rahalisi kohustusi, otsustas Saaremaa vallavolikogu panustada selleks vallaeelarvest kolme aasta jooksul kokku kuni 180 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles