Eesti firma ostis airBalticult neli Boeingut

BNS
Copy
Boeing 737. Pilt on illustreeriv.
Boeing 737. Pilt on illustreeriv. Foto: Schutterstock.com

Hiina Hangxinile kuuluv Eesti lennukihooldaja Magnetic MRO ostis avaliku hankega airBalticult neli Boeing 737 Classic lennukit.

Kõik lennukid on läbinud Magnetic MRO hoolduskontrolli ja on tänaseks edasi liikunud uute omanike valdusse, teatas ettevõte börsile.

Magnetic MRO teatel oli otsus müüa Boeing 737 CL lennukid airBalticu etteplaneeritud strateegiline samm keskendumaks oma uuele Airbus 220 lennukipargile, mis tagab suurema kütusesäästlikkuse ja vähendab süsiniku jalajälge.

Läti rahvusliku lennufirma airBalticu lennukipargis oli mullu detsembri seisuga 38 lennukit, millest 22 Airbus A220, 12 Bombardier Dash 8 Q400 NextGen ja neli Boeing 737 CL.

«2019. aasta juunis avanes meil võimalus omandada neli Boeing 737, millest osal on meie angaarides pikk hoolduse ajalugu seljataga. See on ühest küljest parim mõõdupuu meie enda hooldustöö kvaliteedile – aastaid hiljem soetada samad lennukid enda omandusse,» kommenteeris Magnetic MRO tegevjuht Risto Mäeots tehingut börsiteates.

«Teisest küljest näitab see tehing ka Magnetic MRO tugevust ja partnerlust väljaspool tavapärast hooldusteenust hoida lennukid mitte ainult lennukõlblikena, vaid aidata lennufirmadel lennukiparki uuendada, vabaneda vanadest lennukitest ja sellega kaasnevatest riskidest. See on üks meie äri osadest. Seega oleme oma Läti partneritele tänulikud, et nad usaldasid need lennukid just meie kätte,» lisas ta.

AirBalticu tegevjuht Martin Gauss märkis, et Boeing 737 Classic lennukid olid tähelepanuväärne osa airBalticu lennukipargist üle kümne aasta. «Need lennukid olid meile läbimurdeks, aidates meil end tõestada tugeva piirkondliku lennufirmana. Nüüd uuendame oma lennukiparki Airbus A220 uute lennukitega, mis võimaldab meil olla veelgi tõhusam lennufirma ning Baltikumi paremini maailmaga ühendada.»

Tänavu jaanuaris pikendas Magnetic MRO aastani 2023 baashooldustööde koostöölepingut Skandinaavia lennukompaniiga Scandinavian Airlines (SAS). Samuti tõi ettevõte samal ajal turule oma liisingufirma Magnetic Leasing.

Ettevõtte käive kasvas 2019. aasta kolmandas kvartalis aastavõrdluses 64,5 protsenti 26,7 miljoni euroni, puhaskasum tõusis aga 403 000 eurolt 2 miljoni euroni.

AirBaltic vedas 2019. aastal viis miljonit reisijat, mis on varasema aastaga võrreldes 22,1-protsendine kasv. Lennufirma suurim aktsionär on Läti riik, kellele kuulub 80,05 protsenti ettevõtte aktsiatest. Umbes 20 protsenti aktsiatest kuulub Taani ärimehele Lars Thuesenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles