Eesti perefirma ostis soomlastelt Tamrexi

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Tamrexi kauplustekett sai eestlastest omanikud: vasakult Harry Volke, Raul Volke ja Tambet Tamm. Fotol on ka endised omanikud, Henry Ray (paremalt kolmas) ning Anne Martiskainen ning Perrti Liuha.
Tamrexi kauplustekett sai eestlastest omanikud: vasakult Harry Volke, Raul Volke ja Tambet Tamm. Fotol on ka endised omanikud, Henry Ray (paremalt kolmas) ning Anne Martiskainen ning Perrti Liuha. Foto: Tamrex

​Paarkümmend aastat Tamrexi Eesti äri vedanud perefirma kasvas Soome omanikust kaks korda suuremaks ning otsustas tule- ja tööohutusäri põhjanaabritelt ära osta.

Harry ja Raul Volke ning Tambet Tamme firma ostis möödunud aastal Soome Tamrex Oy ning sellele kuulunud 40-protsendilise vähemusosaluse Eesti töö- ja tuleohutusfirmas Tamrex Ohutuse OÜ. Soomes, Eestis, Lätis ja Leedus poekette haldava kontserni käive suureneb tehinguga 27 miljoni euroni ning töötajate arv küündib üle 130.

«Nende soov oli laieneda Eestisse. See oli soomlastel popp värk 1990ndatel,» meenutas Tamrexi Eestisse laienemist Tambet Tamm. «Kontakt tekkis nii, et tahtsime tuleohutusvaldkonnas tegutseda ja meil oli vaja investorit,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles