Koroonaviirus niidab: Finnair tühistab muist Hiina lende (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Finnairi lennuk.
Finnairi lennuk. Foto: AXEL SCHMIDT / AFP

Soome lennufirma Finnair tühistab kuni märtsi lõpuni mitmed olulised Helsingi ja Hiina vahelised lennud.

Põhjuseks eelkõige viimasel ajal palju hirmu ja segadust külvanud koroonaviirus, mis Hiina Wuhani linnast alguse sai. Seetõttu on paljud hiinlased paiksemad ja oma piletid gruppide kaupa tühistanud, põhjendas põhjanaabrite lennufirma kodulehel.

Finnair tühistab 5. veebruarist kuni 29. märtsini Pekingi Daxingi lennujaama liini, kuhu lennati kolm korda nädalas, ning 8. veebruarist kuni märtsi lõpuni Nanjingi liini, kuhu viidi reisijaid kaks korda nädalas. Lennufirma vabandas ebamugavuste pärast.

Siiski jätkab Finnair igapäevast lendamist Pekingi Capitali lennujaama ja Shanghaisse, samuti saab lennufirmaga endiselt kaks korda päevas Hongkongi ja kaks korda nädalas Guangzhousse.

Finnair lubab, et kõik kliendid, kelle lend tühistatakse, saavad piletiraha tagasi. Teine võimalus on reis ümber teha ehk valida uus lend kuni 31. maini.

Aktsia võttis nina üles

Finnairi aktsia kukkus eile hommikul 8 protsenti ning eelmise nädala neljapäevast on aktsia väärtus langenud 12 protsenti. Põhjuseks on Hiinas leviv koroonaviirus. Täna hommikupoole tegi aktsia siiski 1,9 protsendise tõusu.

Veel eile ütles Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist, et lennufirma jätkab Hiina lendude teenindamist, sest ametlikke lennupiiranguid ei ole seatud.

Lennumeeskonna liikmetel palutakse pesta hoolikalt käsi ning vältida kokkupuudet loomadega. Samuti on meeskonnaliikmetel lubatud kanda suumaske.

Eelmise nädala reedel kirjutas Soome meedia, et riigi põhjaosas Ivalos pöördusid arstide poole Hiina turistid, kellel kahtlustati koroonaviirust, mis hiljem osutus alusetuks. Hiinlased – isa, ema ja poeg – tulid Norra kaudu Soome viirusepuhangu epitsentrist Wuhani linnast. Pere oli Lapimaal mõne päeva ringreisil.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles