Rootsis sündinud teenetemärgi saaja: olen väiksest saadik tahtnud Eestile kasuks olla

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Incap grupi president Otto Richard Pukk.
Incap grupi president Otto Richard Pukk. Foto: Arno Mikkor

President Kersti Kaljulaid andis Valgetähe IV klassi teenetemärgi ka Saaremaal tegutseva elektroonikatööstuse Incap grupi juhile Otto Richard Pukile, kes on väiksest saadik soovinud Eestile kuidagi kasuks olla.

Puki sõnul ei osanud ta presidendi teenetemärki oodata. «Mulle tuli täitsa üllatusena. Kolleegid helistasid hommikul ja ma ei teadnud mitte midagi sellest. See oli küll väga suur üllatus,» ütles ta.

Stockholmis sündinud Otto Richard Pukk, kes on ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees, sai teenetemärgi ettevõtluse edendamise eest, kuid ei osanud arvata, mille tõttu just tema tunnustuse vääriliseks osutus.

«Selles mõttes on küll tore, et väiksest saadik olen vaadanud, et tahaks olla Eestile kuidagi moodi kasuks ja olla tööalaselt siin seotud, olen töötanud nii Ida-Virumaal [juhtis Eesti Energia Tehnoloogiatööstust – toim] kui ka Saaremaal,» ütles ta.

Saaremaa on Pukile eriti südamelähedane, kuna ta perekond on sealt pärit. «Täpselt nagu ütlesite, et asju saab teha ka väljaspool Tallinna ja toota üle kogu maailma,» lisas ta.

Incapi elektroonikatööstusel on Saaremaal ligi sada töötajat ning on saarel üks olulisemaid tööandjaid.

«Mis on minu arust kõige ägedam, et elad võibolla väikeses kogukonnas, aga töötad terve maailmaga. Meil on kliendid üle maailma, väikses kohas saab teha äri ja tööd, mis on geograafiliselt palju laiem kui enda asukoht ja see on väga kihvt, kui Eestis ka mujal on võimalused olemas,» ütles teenetemärgi kavaler. «Saaremaale on kindlasti väga tähtis, et sellised tööandjad nagu Incap on olemas ja ega me sealt kuskile lähe ka!» lisas ta.

Puki sõnul töötab Eesti Elektroonikatööstuse Liit selle nimel, et Eesti tööstus edeneks, saaks edukaks ja valgustaks, et meil on eritööstusharud olemas.

«Eriti tore on see tähelepanu ja eriti ka see, kui valdkond saab tähelepanu läbi minu: et nendel inimestel on ka koht Eestis olemas,» lisas ta.

Otto Richard Pukk on sündinud 1978. aastal Stockholmis ja tal on nii Eesti kui ka Rootsi kodakondsus. Ta on lõpetanud Örebro Ülikooli (1999-2005) ning Stockholmi Ülikooli (1997-2005) majanduskraadiga magistri tasemel.

1996-2003 aastal kuulus Pukk Rootsi veepallikoondisse, oles sealjuures kahekordne Rootsi meister ja autasustatud Rootsi ujumisliidu kõrgeima teenetemärgiga aktiivsetele sportlastele saavutuste eest Rootsi koondises.

Aastatel 2004-2011 töötas Pukk ETAL Groupis ja oli seal erinevates juhtivates ametites, 2014-2015 Eesti Energias nii Hoolduskeskuse nõukogu esimehe kui ka Tehnoloogiatööstuse juhatuse esimehena ning alates 2015. aastast Incap Electronics Estonias ettevõtte juhina. 2018. aasta suvest juhib ta Incap Corporationit.

Alates 2017. aastast kuulub Pukk ka Eesti Elektroonikatööstuse Liidu juhatusse.

Incap pakub uusima tehnoloogia abil valmistatud kvaliteetseid elektroonikaseadmete lahendusi.

Ettevõtte tootmine toimub nii Saaremaal Kuressaares kui ka Indias, Ühendkuningriikides ja Slovakkias. Osa ettevõtte meeskonnast asub ka Helsingis ja Hongkongis. Grupis töötab alates ettevõtte laienemisest kokku ligi 1300 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles