Järelvaadatav: Eesti tuumajaama võimalused ja ohud (3)

PM Majandus
Copy

Eesti esimese tuumajaama eestvedaja Fermi Energia OÜ korraldatud konverentsil «Uue põlvkonna tuumaenergia Eestile» arutati ühtejuttu seitse tundi, kuidas ja kas üldse on võimalik rajada Euroopa Liidu esimene väike moodulreaktor Eestisse.

Konverentsi käigus tutvustasid teisipäeval Fermi Energia uurimispartnerid nii Eestist kui ka välismaalt avalikkusele teostatavusanalüüsi «Väikse moodulreaktori sobivus Eestile varustuskindluse ja kliimaeesmärkide täitmiseks 2030+».

Ühtlasi esitlesid USA, Kanada ja Taani tehnoloogiaarendajad arendatavaid väikseid moodulreaktoreid. Samuti selgitas konverentsi korraldaja Fermi Energia oma plaane tuumaenergia arendamiseks aastatel 2020–2023, kaasates Eesti tööstusettevõtteid.

Fermi Energia eesmärk on tuua Eesti energiatootmine 21. sajandisse, arendades kaasaegse väikse tuumajaama, mis tagab Eesti varustuskindluse elektriga iga ilmaga, soodsa hinna elektritarbijatele ning riigi kliimaeesmärkide täitmise.

Fermi Energia on asutanud Eesti tuumaenergia ja füüsika doktorikraadiga spetsialistid Marti Jeltsov, Merja Pukari, Kaspar Kööp, Henri Ormus ja Mait Müntel ning energiamajanduse spetsialistid Sandor Liive ja Kalev Kallemets.

Konverents inglise keeles:

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles