Hiina tapjaviirus viis Finnairi aktsia langusse

PM Majandus
Copy
Finnair
Finnair Foto: LEHTIKUVA/REUTERS

Finnairi aktsia kukkus täna hommikul 8 protsenti ning eelmise nädala neljapäevast on aktsia väärtus langenud 12 protsenti. Põhjuseks on Hiinas leviv koroonaviirus.

Soome rahvuslik lennufirma Finnair teatas laupäeval, et vaatab üle lennutingimused seoses reiside tühistamise ja edasilükkamisega Hiinas Wuhais leviva koroonaviiruse pärast. Seega kliendid, kes on ostnud enne 25. jaanuari lennupiletid Hiina või Hiinast tagasi ajavahemikuks 25. jaanuarist kuni 23. veebruarini, saavad lükata reisi edasi kuni 31. maini. Samuti võivad nad reisi tühistada ning nende piletiraha kompenseeritakse.

Kell 10.15 oli Finnairi aktsiahind 5,26 eurot. Praeguseks on hind tõusnud 5,39 euro peale. 

Finnairi kommunikatsioonijuht Päivyt Tallqvist ütles, et lennufirma jätkab Hiina lendude teenindamist, sest ametlikke lennupiiranguid ei ole seatud. Finnair lendab praegu Guangzhousse, Shanghaisse, Hongkongi ja Nanjingi.

Lennumeeskonna liikmetel palutakse pesta hoolikalt käsi ning vältida kokkupuudet loomadega. Samuti on meeskonnaliikmetel lubatud kanda suumaske.

Soome uue koroonaviiruse kahtlus osutus alusetuks

Reedel kirjutas Soome meedia, et riigi põhjaosas Ivalos pöördusid arstide poole Hiina turistid, kellel kahtlustati koroonaviirust, mis hiljem osutus alusetuks. Hiinlased – isa, ema ja poeg – tulid Norra kaudu Soome viirusepuhangu epitsentrist Wuhani linnast. Pere oli Lapimaal mõne päeva ringreisil.

Kergete gripilaadsete sümptomitega Inari maakonna tervisekeskuse poole pöördunud isalt ja pojalt võeti proovid ja saadeti analüüsimiseks Helsingisse tervishoiuameti laborisse. Analüüs ei näidanud uut koroonaviirust, ütlesid tervishoiuamet ja Lapimaa keskhaigla eile õhtul.

Inari tervisekeskuse peaarst Outi Liisanantti ütles, et tulemus on kindel ja mitme analüüsiga kontrollitud. Hiinlased on karantiinist vabastatud, neid ravitakse tavaliste gripirohtudega, lisas ta.

Soome arstid pidasid juba alguses vähetõenäoliseks, et kahel patsiendil on uus koroonaviirus, sest põhjapoolkera gripihooaeg on täies hoos ja palavikku tekitavaid haigusi levib praegusel aastaajal palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles