USA börsifirma ostis Indrek Neiveltiga seotud Eesti idufirma

PM Majandus
Copy
Indrek Neivelt esitlemas mobiilirakendust Pocopay, mis pidi muutma igapäevapanganduse lihtsaks ja mugavaks.
Indrek Neivelt esitlemas mobiilirakendust Pocopay, mis pidi muutma igapäevapanganduse lihtsaks ja mugavaks. Foto: Raul Mee

Norras peakontorit omav USA börsifirma Opera ostis Eesti firma Pocosys, samuti teatas ettevõte soovist osta selle sõsarettevõte Pocopay, millel on makseasutuse litsents ja mis pakub finantsteenuseid Euroopa Liidus. Mõlemad on tihedalt seotud Indrek Neiveltiga, kellele kuulub pea 56% ettevõtetest.

Nende tehingute tulemusel saab Tallinnast Opera teine fintech-teenuste keskus Euroopas lisaks Rootsis asuvale Göteborgile.

«Finantsteenuste kasutamine on suurte muutuste lävel,» kommenteeris Krystian Kolondra, Opera brauserite ja Euroopa fintech-suuna asepresident. «Me näeme selles suurt potentsiaali paremateks ja lihtsamini kasutatavateks teenusteks. Ootame põnevusega Pocosysi ja enda brändiga seonduvate fintech-tulevikuplaanide elluviimist.»

Opera aktiivsete kasutajate arv Euroopas kasvab pidevalt ning on suurusjärgus 50 miljonit – see teeb ettevõttest regiooni ühe juhtiva tarbijatele suunatud tehnoloogiafirma. Ettevõtte teatel vahetab järjest enam arvuti- ja telefonikasutajaid seadmesse eelpaigaldatud internetilehitseja Opera vastu. Pocosysi omandamisega laiendab Opera oma võimalusi luua sünergia lehitseja ja fintech-äri vahel.

«Meil on hea meel ühineda Opera perega,» räägib Pocosysi juht Oksana Tolmatšova. «Opera on juhtivaid tehnoloogiaettevõtteid ja meie pakutavad lahendused võimaldavad Operal luua unikaalseid tootepakkumisi ning siseneda uutesse valdkondadesse.»

Finantssektori turuolukord muutub Euroopas kiiresti. Avatud pangandus võimaldab kolmandatel osalistel pakkuda lahendusi ning rakendusi, mis on seotud finantsinstitutsioonidega. Samuti võimaldab see neopankade ja makselahenduste tekkimist, mis tagavad uued ja mugavamad teenused lõpptarbijale.

«Eesti on suurepärane koht talentide meelitamiseks Euroopa fintech'i tarvis,» räägib Pocosysi asutaja Indrek Neivelt. «Eesti on üks kõige digiteeritumaid riike maailmas, ühtlasi jõudsalt kasvav fintech-idufirmade keskus.»

Opera omandas Pocosys OÜ 17. jaanuaril, Pocopay omandamise Opera poolt peab lõplikult heaks kiitma Eesti Finantsinspektsioon.

Pocosysi taust

2015. aastal loodud ettevõte pakub kaasaegse panganduse tehnoloogiaid fintech-ettevõtetele. Varem on ettevõte litsentseerinud oma finantstarkvara Jaapani, Ghana ning Suurbritannia ettevõtetele. 2019. aastal saavutas Pocosys Äripäeva IT-firmade edetabelis 3. koha.

Opera taust

Opera on juhtiv globaalne internetibränd, millel on iga kuu 350 miljonit aktiivset kasutajat. Enam kui 20-aastane innovatiivne tegutsemine, mis sai alguse Opera internetilehitsejate toodetest, ning suur hulk lojaalseid ja aktiivseid kasutajaid võimaldavad ettevõttel kasvada ja laieneda. Opera pakub kasutajatele Euroopas, Aasias ja Aafrikas laia tootevalikut, alustades internetilehitejatest nii arvutitel kui ka mobiiltelefonidel kuni tehisintellektil põhineva uudisterakenduseni Opera News ning rakenduspõhised mikrofinantseerimise lahendused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles