Eesti meretööstus püüab Saksamaa merendusmessil tähelepanu

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Eesti ettevõttes Veega Grupp valminud Larsen paadid Düsseldorfi paadimessil 2020
Eesti ettevõttes Veega Grupp valminud Larsen paadid Düsseldorfi paadimessil 2020 Foto: Piret Loorand

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) juhtimisel osalevad Eesti ettevõtted ühisstendidega Düsseldorfis maailma juhtival paadi- ja veespordimessil Boot. Messi külastab veerand miljonit meresõiduhuvilist ja meretööstuse võtmeisikut kogu maailmast.

Düsseldorfi meremess Boot hõlmab kokku 17 näitusehalli, Eesti väljapanekul kolmes erinevas hallis esitlevad üheksa ettevõtet Eestis toodetud purjekaid, mootorpaate ning päästepaate. Veel on Eesti stendidel väljas Top Marine paadisillad, Eesti külalissadamad ning jahirendi teenused. Visit Estonia meeskond esitleb Eesti turismipiirkondi. 

EASi Turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli rõhutas, et Eesti tugev potentsiaal veeturismi reisisihina ja kasvav maine paadiehitusmaana täiendavad teineteist parimal moel. «Meie väikesadamate võrgustik on korralikult välja arendatud ning meil on palju veeturismiga seonduvaid turismiatraktsioone. Samuti on meie väikelaevaehitus kasvanud kolme aastakümnega rahvusvaheliselt igati konkurentsivõimeliseks majandussektoriks. Viime Düsseldorfi messile selge sõnumi: Eesti on täisväärtuslik mereriik ja Põhja-Euroopas üks juhtivaid veeturismi sihtkohti,» teatas Margus Sameli EAS meremessi projekti vahendusel. 

Lisaks igapäevasele purjetajate nõustamisele messistendil esines EASi välisesindaja Saksamaal Evely Baum-Helmis ka kahe Eestit tutvustava ettekandega Travel World laval.

Eesti Meretööstuse Liidu juhatuse liige Anni Hartikainen kinnitas, et meretööstus jätkab kiiret kasvu.
«Meie ettevõtted püüdlevad väärtusahelas kõrgema lisandväärtuse saavutamise poole. Eestis on välja arenenud üksteist toetav ja selge sihiseadega meretööstuse kogukond, kes on oma järjekindla tööga saavutanud Eestile tunnustuse uuendusliku ja usaldusväärse koostööpartnerina. Meie tähtsaimad sihtturud on Rootsi ja Saksamaa. Meie stendidel on maailma esmaesitlustena tänavu väljas kokku kuus erinevat paati. Just messil Boot saame esitleda oma parimat kvaliteeti kogu ülejäänud maailmale,» teatas Hartikainen.

Saare Yachts omaniku Thomas Nielsen’i sõnul on Düsseldorfi mess nii nende ettevõtte kui kogu Euroopa väikelaevaehituse sektori jaoks aasta keskne turundussündmus.

«Eesti ühisstend andis meile võimaluse osaleda sellel messil esmakordselt kolme jahiga. Seeläbi saime meie jaoks elulise tähtsusega kasvuvõimaluse. Oma jahtlaevadega esitleme Eestit innovatiivsete ja funktsionaalsete lahenduste pakkujana,» ütles Nielsen. Uuena Saare Yachts tootevalikus on messil väljas ka soomlaste klassikaline monotüüp-kiiljaht H-paat (H-vene).

Boot Düsseldorf on Euroopa suurim veespordi- ja paadimess, mis toimub sel aastal 51. korda. Messile tulevad kokku nii tootjad, tarnijad kui ka ajakirjanikud, investorid ja samuti palju lõpptarbijaid. Eelmisel aastal osales messil ligi 2000 eksponenti kokku 74 riigist, külastajaid oli ligi 248 000 inimest 118 riigist.

Boot 2020 Eesti ühisstendil osalevad Eestist Alunaut, Hiiumaa Sadamad, Nord Sail Grupp, PowerUp Fuel Cells, Saare Yachts, Top Marine, TS Marine, Veega Grupp, Visit Estonia meeskond (EAS) ja Water Mate Boats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles