Tööstustoodangu tootjahinnad jätkasid detsembris langust

BNS
Copy
Tööstus
Tööstus Foto: Caro / Oberhaeuser / Caro / Oberhaeuser

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks langes lõppenud aasta detsembris võrreldes novembriga 0,9 protsenti ja võrreldes 2018. aasta detsembriga 1,2 protsenti.

Tootjahinnaindeksit mõjutas novembriga võrreldes keskmisest enam hinnalangus elektrienergia ja elektroonikaseadmete tootmises, veevarustuses ning kemikaalide ja keemiatoodete tootmises. Veevarustuses on mõju seotud pealinna veetariifide langetamisega. Indeksit mõjutas ka hinnatõus kütteõlide ja plasttoodete tootmises, teatas statistikaamet.

2018. aasta detsembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises, puidutöötlemises ja puittoodete ning paberi tootmises, samuti hinnatõus kütteõlide tootmises.

Ekspordihinnaindeks langes novembriga võrreldes 0,5 protsenti. Kõige rohkem langes elektrienergia, elektroonikaseadmete ja turbatoodete hind ning tõusis tekstiilitoodete ja mööbli hind. Võrreldes 2018. aasta detsembriga, langes ekspordihinnaindeks 0,1 protsenti.

Impordihinnaindeks tõusis novembriga võrreldes 0,2 protsenti. Keskmisest enam tõusis põllumajandussaaduste, toormetsa ja elektriseadmete hind, aga langes elektrienergia, nahktoodete ja jalatsite ning metallide hind. Võrreldes 2018. aasta detsembriga tõusis impordihinnaindeks 0,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles