Moemagnaat jagab Twitteri jälgijatele miljoneid dollareid (1)

PM Majandus
Copy
Jaapani miljardär Yusaku Maezawa.
Jaapani miljardär Yusaku Maezawa. Foto: DAVID MCNEW / AFP

Jaapani moemagnaat Yusaku Maezawa jagab oma Twitteri jälgijatele sotsiaalse eksperimendi käigus 9 miljonit dollarit, et näha, kas see neid ka õnnelikumaks teeb.

Kokku saavad 1 miljon jeeni ehk ligikaudu 8265 eurot tuhat jälgijat, kes jagavad Maezawa 1. jaanuaril tehtud säutsu, kirjutab Reuters.

Mees teatas YouTube'is, et tegemist on täiesti tõsise sotsiaalse eksperimendiga, mis pälvib loodetavasti ka teadlaste ja ökonomistide tähelepanu.

Yusaku Maezawa, kellest saab esimene Elon Muski SpaceXiga ümber kuu lendav erareisija, on tuntud oma kulutustega kunstile ja sportautodele, kuid mõtiskleb ka rahavaba maailma teemadel.

Ta sidus rahajagamise kodanikupalga ideega, mis levib mitmetes poliitilistes ringkondades ning mida toetab ka USA demokraadist presidendikandidaat Andrew Yang.

«Baassissetulek tähendab minimaalset summat, mis pakub turvatunnet. See, mida Maezawa välja käib, on sellest täiesti erinev,» ütles Jaapani ökonomist Toshihiro Nagahama.

Kuna tal on raha ja vaba aega maksete tegemiseks, tundis moemagnaat vajadust tekitada baassissetuleku osas Jaapanis suuremat debatti.

Kodanikupalga idee on viimastel aastatel leidnud palju toetajaid seoses hirmuga, et tehnoloogia ja tehisintellekti areng kaotab palju töökohti, kuid see mure pole Jaapani konkurentsitihedal tööturul niivõrd rõhutatud, ütles Nagahama.

Yusaku Maezawa, kes on kord juba raha laiali jaganud, teenis oma varanduse netikaubamaja Zozo müümisega 3,7 miljardi dollari eest Jaapani konglomeraadile Softbank.

Praeguseks on kahte Maezawa Twitteri säutsu jagatud üle 4 miljoni korra, mis on ka läbi aegade populaarseimad säutsud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles