IKEA esimene kauplus valmib kõige varem 2023

Tarbija24
Copy
IKEA.
IKEA. Foto: Konstantin Sednev

IKEA ostis mullu Rae vallalt Kurna külas asuva 20 hektari suuruse krundi, kuhu Rootsi mööblikontsern kavatseb ehitada oma esimese kaupluse Eestis. Ehitusluba loodetakse vallalt saada käesoleva aasta jooksul, kirjutab ERR.

IKEA Baltikumi müügijuht Johannes Johannesson ütles esmaspäeval ERRile, et tänaseks on maatüki tehing lõpule viidud ja detailplaneeringu koostamine algatatud.

«Meie sihiks on ehitusluba saada enne 2020. aasta lõppu. Praegune plaan näeb ette IKEA poe valmimise kolme-nelja aasta jooksul,» ütles Johannesson.

Põlluvälja kinnistu müük sai Rae vallavolikogult heakskiidu oktoobris ning tehingu hind oli 2 miljonit eurot. Kinnistu suurus on 20,73 hektarit. Kinnistu ostja kohustub vastavalt lepingu tingimustele rajama kinnistule kaupluse suletud netopinnaga vähemalt 25 000 ruutmeetrit.

«IKEA esindajad valisid Kurna külla Põlluvälja kinnistu, lubades ehitada uue mahasõidu ringteelt, krundile sisesed ringteed ja kogujateed. Vallale ja maanteeametile see sobis, läbirääkimised jätkusid,» ütles IKEA esindajatega läbirääkimisi pidanud abivallavanem Priit Põldmäe oktoobri alguses Harju Elule. 

IKEA avas 2019. augustis Eestis e-poe ning väljastuspunkti koos näidistesaaliga. Eesti on esimene riik maailmas, kuhu IKEA sisenes esmalt digitaalselt ehk avas e-poe enne füüsilist poodi. Väljastuspunkt on avatud Tallinnas, aadressil Peterburi tee 66. 

Praegu on enam kui 50 riigis avatud 420 IKEA poodi, Baltikumis on avatud kaks poodi – üks Lätis ning üks Leedus, kus lisaks poele tegutseb ka kaks väljastuspunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles